Mja

Skulle ju varit o träffat fler mammor o bebisar idag men det är någon som hostar lite för mycket. Vill ju inte smitta någon annan liten goding i onödan. Så vi har haft hemmamys o kramats. Inatt var han en liten ängel igen. Han är aningen ombytlig :) Snart dags att hämta storebror, längtar efter honom :)

Grabbarna grus

Mina två busfrön o jag har fixat maten och hann även slänga ihop en sockerkaka. Båda var väldigt glada över smeten. Nu fattas bara en liten detalj, Fredde. Sen är det matdags!

Glossy

Fick min glossybox igår, jag har längtat! Favoriten denna gång var ett rosa lip balm. Är iofs det enda jag testat än så länge :)

Status än så länge idag: 3/3 har ätit frukost. 1/3 är omklädd. Vi har en go flow på morgonen, lugnt o sansat.

Såg lite på hockey igår, lyckades somna eftersom det var sååå intressant. Logiskt så borde det inte vara något segt idag på tv.. Saknar Greys lite..

Har beställt lite nytt till huset, en del kommer om några dagar så jag får lite vårfint. Ska bli skönt att ändra om lite.

Anton blev lite trött på Hannes igår, "Men mamma han åker ju bara omkring o säger pappa, säg till honom det är ju jobbigt" Ja han är ju lite tjatig med det ibland. Mamma säger han bara när han vill komma upp eller om det är såå synd om honom.
Något han gillar är att pussas, han nyper tag i mina kinder och slemmar sig fram i ansiktet. Hur sött som helst när man är 7 månader ;) Senare i livet - inte så där hett..

Inga större händelser idag, men vädret börjar bli bättre så man kan ta lite promenader eller vad sägs?? ;)

Nej då

Sova fick vi inte, NU sover Hannes. Jag måste sminka mig lite så jag kan gå ut o träffa folk utan att skrämmas. Har kastat i mig lite mat med så jag inte glömmer det i all hast. Mot Panodilen!!

Ljusning?

Vågar knappt säga det men det känns inte värre idag.. utan snarare bättre. Idag blir det förskolan med den store, hem o sova med den lille, äta o åka vidare. Jag hoppas att jag får sova en stund i alla fall. Inatt har jag inte gjort det. Om det inte är Hannes som gnyr så är det Fredde som snarkar.

Sådär, nu svepte jag ett glas apelsinjuice så nu ska c-vitaminerna vara på plats med. Ahh nu kör vi!

Mmm

Är så sugen på choklad, det är inte fel att få när man är förkyld ;)

Snörvel

Det är såååå synd om mig nu, jag är ju förkyld ;) Har varit vaken i stort sett hela natten då Hannes tänder tjurar på. Är skapligt seg idag så blir nog film här hemma :)

Igår var vi hos mina päron och åt mat, gudars gott som vanligt. Otroligt skönt att slippa laga mat själv vilket är ett stort plus när man inte orkar.

Idag blir det glasögon då mina ögonvitor ser ut att ha festat i 3 månader. Ser fram emot kvällen...

Glufs glufs

Jag fick choklad av chefen igår, förutom kladdkaka o fika. Dom tyckte jag behövde lite kött på benen :) Chefen var väldigt emot att jag skulle ha fler barn, hon sa att tänk om nästa blir helt galen och skriker hela nätterna? Det var min arbetsgivare som kom in i bilden, inte min kompischef ;) Lovade att jobba lite kvällar om ett tag. Det är skönt att få göra lite nytta annat än hemma.

Igår fick Hannes pannkakor och idag smörgås. Pojkstackarn måste ju få smaka på livets goda ;) Chokladglass är ett av dom..

Uteförmiddag

Fast bara för mig, jag blev inbjuden till jobbet (där dom givetvis blev besvikna över att jag kom själv). Matilda skulle sluta och så skulle dom fira att jag fyllde år för länge sedan :) Fick gofika och smaskig kladdkaka. Dessvärre sjöng dom också, jag hatar detta. Sitta still o alla stirrar på dig och sjunger för dig. Brrr. Var grymt kul att leka med Matilda igen, får bli fler dejter när hon sprättat ut bäsen. Skulle skjutsa hem henne också, hon hade fått en stor blomma som vi pakterat fint.. ehh joda.. men problemet var att hon var tvungen att ha den i knät vilket gjorde att min sikt åt höger inte existerade. Jag ber Matilda kika om det kommer några bilar, hon svarar "nej" men lägger sedan till "Fast jag är ju synskadad så jag ser 1,5 m" Ahh just det ja. Så vi körde lite på känn. Men det gick fint, hon kom hem hel :)

Vägen hem var torr, fatta hur kul det var! Öset hem o full volym ahh underbara väglag. Som tur var ingen polis, då hade jag fått lämna kortet och gråtit en skvätt.

Inatt var jag vaken i flera timmar med en liten gnällspik. Vid halv 6 gav jag upp och gick ner med honom till Fredde. Bara lämnade över och sa "Din tur" Sen gick jag upp o sov igen ;) Snäll jag är..

Stress

Gillar en viss stress, jag fungerar bäst under stress. Om jag får för mycket tid på mig så blir inget gjort :) Men så klart kan det alltid bli för mycket. Idag var en bra stressmorgon, jag är klar långt innan utsatt tid och kan då slå lite på tangenterna.

Igår fick vi info från dietisten, följer inte hennes råd sådär värst bra men kul att träffa dom andra mammorna i alla fall. Idag ska jag och Hannes vara sociala igen, det e fint!

Slö morgon

Idag valde Anton själv att vara hemma med oss. Jag tackar inte nej till det, skönt att slippa göra sig i ordning så tidigt ;) Igår sa han att han hade ont i magen o var lite blek så jag vågade inte chansa, utan han fick vara hemma. som tur va så hände inget mer. Ska en sväng till Mönsterås i eftermiddag så ut kommer jag i alla fall.

Sov ensam inatt, eller ja, jag har ju minijonsson hos mig. Jag minns inte när jag hämtar honom utan helt plötsligt så ligger han bara där. Så även i morse, undra när han vaknade`? Och har jag lagt honom i hans säng någon gång inatt? Måste ta tag i det där så han inte tror att vi kan breda ut oss såhär jämt.

Lunch nu, Anton beställde korv o makaroner. Dumt att försöka sig på något annat..


Life goes on

Yes så är det, allt bara fortsätter jag har ingen makt att stanna något :) Just nu står jag och svär på kycklingen som vägrar tina. Apstjärtsmicro.

Måste ringa doktorn så fort jag kan, måste ringa jobbet, måste ringa Ica. ja det är mest måsten men idag blir det inget ringande. Båda huliganerna är på prathumör så sitta ifred är helt uteslutet. Hannes tänder trilskas igen så sova är inte heller att fundera på. Däremot har han börjat äta mer, tar en hel portion gröt helt plötsligt. Han är annars liten i maten, om jag nu jämför med Anton.

Fredde har även lyckats med att smitta ner alla andra i familjen. Vi tackar för detta, jag är förbjuden att klaga då män har det mycket värre.

Hannes har blivit väldigt rörlig i sin gåstol. Han springer och "hoppar" över trösklarna så nu är det jaga som gäller. Har glömt bort det här, inte undra på att man bränner maten :)

Till kvällen blir det någon liter te och filt, det är i allafall min förhoppning.

And down we go

Såja, nu var det färdigt med happyland o vi kasar ner till surstaden. Jag är faktiskt arg nu. Brukar mest bli sur men just nu är jag arg. Jag vet att jag får skylla mig själv, carma is a b...

Pang pang

Fredde har tagit över tv:n idag. Spelar pang pang över nätet. Nåja han har bara 40 nivåer att ta igen. Sååå jag sitter vid FB och tummar lite på Civ.. men om jag väl börjar spela så kan jag inte sluta.

Bilen lever, verkar fortsätta göra det också. Jag testkörde den till Oskarshamn idag, det gick finfint. Men stoppklossarna som inte kör i styrfart kan man ju knuffa på lite. Något man kan vara 110% säker på är att farbror blå inte kollar några hastigheter i detta vädret så det är bara att dra på :)

Hannes o jag var o badade, det är en riktig lite livsnjutare det där. Ligger på rygg i vattnet och håller i fossingarna o bara ler.

Anton han har lärt sig mycket av pappa, dessvärre inga positiva saker. Han tittade ut genom fönstret häromdagen o sa "helvete vad det snöar!" När han slog sig: "satan vad ont det gjorde" Joda.. pappa upp i dagen. Sen såg han en video med pitbull. Tjejerna där har liksom nästan inga kläder på sig, "wow vad fina kläder dom har". Mmm just det.. Låter liiiite som Fredde. Han är starkt misstänkt.

Dirty dancing går ikväll, jag lär inte ens få se en sekund av den då vi såg (den ena av oss kände sig tvingad) den nyss. Men ni andra som har fru/sambo/annan motsvarighet och vill ligga så är det ju ett tips. Kvinnlig porr!

åh herrejävlar

Igår körde vi kinct samtidigt som jag strök och bytte gardiner i hela huset. Innan detta slafsade vi i oss kebab o pizza. Tror ni jag mådde bra sen? Genomsvett och illamående. Men det är ett roligt fredagsnöje :)

Var o klippte mig lite grann, fick en ny lugg och ser allmänt något bättre ut hehe. Är lite sugen på en festkväll, eller åtminstone bara ta något glas vin o va social i staden? Förslag någon?

Idag ska jag o Hannes bada, fortfarande ovisst om herrn i huset är tillräckligt "frisk" för detta ;)

Behövs ingen sprit

När jag vaknade idag så reste jag på mig och skulle tända lampan, det svartnade och jag föll tillbaka i sängen. Så köra själv var inte att tänka på idag. Det blir en familjetillställning att klippa sig idag hehe. Har antagligen legat dåligt med nacken så det har låst sig så jag inte kan vrida huvudet för fort för då svartnar det. Sött. Ska lägga mig när jag kommer hem så kanske det försvinner :)

Maten igår var faktiskt väldigt gott. Stekt blomkål rekommenderas! Mycket bra istället för potatis t ex.

Torsdag - den nya fredagen

Fredde jobbar sista dagen idag, innan helg alltså. Är väldigt trevligt med en dag extra ihop varje vecka. Dessvärre har han en manlig förkylning (alltså du kan jobba osv men icke under några som helst omständigheter hjälpa till hemma då du är "döende"). Hoppas den går över så fort som möjligt.

Igår var Ann-Sophie här med kids och lekte. Tiden gick galet fort tyvärr. Idag var Hilda här med kid. Tiden gick lika fort idag :) I morgon ska jag klippa mig, det är alltid trevligt.

När jag gör mat så har jag musik på och ibland kanske ett danssteg eller två. Nuförtiden är det roligare så min publik på 6 månader älskar min dans :) Det finns alltså 1 som gör det hehe. Maten idag blir lax i ugn med oregano, potatis, morötter och stekt blomkål. Spännande då jag aldrig har stekt blomkål innan..

Hannes har annan underhållning i köket med, spegelbilden i ugnsluckan. Gapar och skriker på honom o hytter med näven :)

Dirrrty

Just det ja, jag fick ju se Dirty dancing häromdagen. Chocktillstånd ;)

Helgen

Helgen har varit fin, nästan hela i alla fall. Vi var o simmade med grabbarna. Sen var det innebandy och igår grillade vi ute i snön och sedan dansades julen ut på kyrkbacken. Anton har åkt skidor, han är en hejjare på det. Fick tvätta alla ytterkläder efter grillningen man luktar ju as. Kalle hade varit o skottat uppfarten vilket var gott då fredde slet av snöret till snöslungan. Bilfan tjurar så vi får se vad som händer. Jag skulle klippt mig idag men får vänta till fredag istället. Om nu bilen lever då.

Idag åker adventsstjärnorna ner och jag ska försöka få vårkänslor, ehh nja inte md den snön som faller ;) Jag gillar snön, helst när jag är inomhus och tittar på den hehe.

My hero

Igår var jag på jobbet, egentligen var vi för föräldragrupp, vägning o mätning men jag kan liksom inte gå förbi jobbet när jag har tid :) Karl var där med sitt jätteleende och bamsekram, alltid glad och trevlig. Tycker banne mig han ska ge upp strålningen och börja hos oss. Han är för kul för att låsas in :) Hannes visade upp sin bästa sida och charmade på. Och jag var då som en zombie efter en vakennatt till. Men jag funderade lite över tänderna på grabben, det verkar vara fler på gång och jag har testat att smörja med Panodil men tog tag i det och gav han en riktig dos. Grabben sov i 5 timmar inatt. Ahhh underbart. Då vet jag var det är för jox han håller på me och att det går över. Så Panodil - My hero!!

Idag har det snöat lite, eller lite.. vet inte det vräker ner. Skulle ha varit ute och lekt men det gick inte att se framför sig. I morgon ska vi åka och bada om vi kommer dit vill säga. Vill hinna med lite korvgrillning i snön om det vill sig väl.. Men dom stora grabbarna ska på bandy så vi får väl se om det hinns med. Idag åkte julen ner också, har ju plockat ihop sakerna men inte packat ner dom förrens nu, det är ju så satans tråkigt att tråckla ner skiten så det får plats och inte ska gå sönder på ett år. Stjärnorna får väl leva vidare några dagar..

Herrejisses

Har aldrig någonsin varit såhär trött. Hannes har sovit dåligt ett tag men de senaste 2 nätterna tar priset. I går natt var han vaken ett par timmar bara för att han kunde sen sover han 30 min åt gången. Ingen flaska i världen duger och så ska man försöka vara tysta så Fredde får sova. Inatt var det hopplöst igen men vi sover inte ihop så hoppas Fredde sov gott :) När han väl verkade lugna ner sig och ville sova då var det dags att gå upp för mig. Vet inte om jag har sovit alls eller bara blundat. Hehe baksidan av dom små gullen.

Idag blir det Mönsterås och lite social tid.

Tillbaka till vardagen

Fredde jobbar, Anton är på förskolan och jag latar mig.. Allt är som det ska igen ;) Har hela bordet fullt med tomtar som ska ner i kartonger, julgranarna ska kläs av och sen ska det städas. Meeen inte idag.. Orker inte. Har sovit en timme tillsammans med Hannes, den lille mannen är vaken mååånga gånger per natt. Han och Anton är helt olika än så länge. Spännande o se utvecklingen på det.

Tänkte inatt att jag behöver ju inte ställa någon klocka för någon av grabbarna vaknar ju tidigt. 20 i 8 vaknade Hannes. Ska vara på förskolan 9. He he där fick jag!

Mätt

Tacos is the shit today. Ahh är så galet mätt. Resten av kvällen blir i soffan och dricka massa vatten ;) Fick Dirty dancing av Fredde (igen) men denna gång på blu-ray. Nu ska vi bara se om han kan tänkas se den någon dag me.. Hannes har tagit flaska idag, tack gode gud.. Kanske jag kan få sova mer än 30 minuter åt gången. Han har gått och blivit 6 månader med grabben, kan inte förstå att det är så länge sedan han kom. När vi var och såg på raketerna i o-hamn funderade Anton lite: "Du pappa, jag tror det är någon som sitter i himlen och pangar". Idag var han på bettet med drickan till maten. "När jag blir stor och heter pappa ska jag också dricka öl!" Får hoppas det dröjer så länge men om han tar efter mamma o pappa så ligger vi taskigt till. Fredde tvingade i mig flytande hostmedicin igår, jag höll på att spy rakt ut. Förstår varför Anton tvekar.. Det borde ju gå att få mildare smak på skiten. Jag gillar tabletter mot hosta istället. Grymt effektivt och ingen smak! Tycker vi varit förkylda sedan början på december, är relativt tråkigt kan ju tilläggas. Igår var jag själv på kvällen med dom små, Fredde hade sin andra dejt denna vecka han ligger i ;) Fick en i säng kl 22 och den andra strax därefter för att sedan vakna 10 min senare. När Fredde kom hem behagade han somna ordentligt den lilla grisen. Men jag satt och spelade Civ hela kvällen med Hannes i famnen så det funkade det också. Civ är ett gift, det är farligt då tiden springer iväg. Men vill man ha mig vaken så fungerar det utmärkt. Nu ska jag mysa med mina två småttingar innan dom somnar. Natti natt

En hel dag

En hel dag utan dom två stora killarna. Hannes o jag ska se på tv och leka :) Drömde att huset brann i natt och att jag slog Fredde med ett basebollsträ.. Hm tja.. kanske inte ska analysera det så mycket ;)

Är fortfarande förkylda, undra om det går över innan jag gifter mig?

Mm luktar mums

Spillde ut en hel burk med lacknafta i källaren igår. Det luktar upp.. Ska ner och spola av golvet strax.
Måste hitta något Hannes vill äta förutom på mig. Han vägrar numera både välling och ersättning. Fantastiskt..

Missade Gremlins igår, får se 2:an idag. Världens sötaste.

Satt i en timme och försökte fixa bloggen så den skulle se ok ut men nejdå, jag lyckades inte. Så nu skiter vi i det och hoppas det går över :)

dag 2

Ikväll har Fredde en biodejt, jag önskar dom en mysig kväll och lycka till!

Har vaknat till lite nu, det är faktiskt ett nytt år och nya möjligheter. Måste bara sluta äta godis hela dagarna ;)

Sovit gott

Har precis vaknat efter en soffvila. Detta kommer absolut inte hindra mig från att somna om igen om några timmar ;) Trodde jag skulle bli piggare av att sova men icke. Fast det var helt ok att testa.

Bowlade igår på kinect, jag var verkligen kass på det. Alla slog mig.. Frågesport är det jag ska hålla mig till, vann båda omgångarna.
Vi var och såg fyrverkerierna i O-hamn, Hannes var så imponerad och ville inte stanna i vagnen där man inget såg.
Kyrkklockorna här i byn slog 10 min för tidigt, hehe blev rätt fundersam. Såg grevinnan och betjänten. Jag garvar varje år, helt min humor. Annars bestod kvällen av mycket gott att äta, jag var den som var mest pigg kl 1, väldigt otippat måste jag säga.

Det blev lite rörigt det här men jag är som skrivet nyvaken ;)

Ingen ork

Idag är det soffan som gäller. Vi är lite småförkylda hela bunten och trötta. Anton var med vid 12-slaget, han fick oss lova att väcka honom. Lättare sagt än gjort men till slut fick vi med honom. Bloggen ser märklig ut och det går tydligen bara skriva i löpande text. Ska se över det när jag orkar..

RSS 2.0