Nu börjar det

Snart hade jag lite ont igen.. skiftbyte runt 22 tror jag o då var jag nästan helt öppen.. och ryggbedövningen var låååååångt bort och helt försvunnen! Flåsade lustgas som en tok. Fick även värkstimulerande vilket gjorde det hela värre men säkert gick det lite fortare. Krystvärkar runt 00:15 det var nog "roligast" om man nu kan säga så.. hade lite mer kontroll och visste att det snart var över och han skulle vara ute..

00:59 dök han ut. Så snart är den lille godingen 1 år gammal. Stor kärlek!


ahhh ryggbedövning

Jepp efter 14 timmars ont så hade jag ju öppnat mig 4 cm.. hääärligt så jag fick min efterlängtade ryggbedövning. Rickard var min gud i flera timmar :)

Nu är första dagen gjord. Så underbart att jobba igen. Man är lite avtrubbad men det mesta löste sig bra.
Och maten va klar nu när jag kom hem så det är bara att sätta sig:)

vattenavgång

Ska bara notera att för ett år sedan gick mitt vatten (tiiiidigt i morse) och just nu hade jag hyffsat ont.. :)

Nu blir det jobb.

Ahh

Jag var på innebandy igår igen. Vinst igen.. det är för jäkla kul att titta på. Den lille hänger på och han gillar musiken och verkar som rörelserna på plan är intressant me.
Vi har handlat nytt bord och ny matta. Bordet fick jag olja in med en gång, lite tokigt men det går ju. Får bara inte använda det på 24 timmar hehe.

Soffjävlen fick vi tillbaka med. TRASIG. WTF!!!! men vi skulle testa den en vecka innan dom skulle ev hämta den igen. mm troligen att den lagar sig själv men men konstigare saker har väl hänt. Måste ha den nästa helg då vi blir en hel del folk här hemma. Fullt hus big time.
Jag börjar jobba på måndag. Jag får komma utanför 50-skyltarna ensam och stanna där flera timmar. Det känns fint. Nu är det ju inte så att jag ogillar att va hemma absolut inte men det där med att ha socialt liv och träffa trevligt folk är ju kul. Sen ska sambon få lite att styra med hemma. Kan ju ge sig på att baka om han vill ehum..

Vi har gips på väggarna, det är snart rätt ok för tapeter och tak. Bara snart med det tar sig.

Igår bakade jag kärleksmums och chokladbröd, måste ha fler kakor men dom är så trista att baka. Sen har jag inte tid heller då är det ännu tråkigare.

Gårdagen avslutade vi med taco och mys i den trasiga soffan. Den går att sitta i :)

Idag var vi bortbjudna på middag och är helt proppmätta nu. Kommer ha smackat på ett kg till på vågjävlen. Och alla som säger att jaaaa men du har ju fått något fint och då gör det ju inget att man gått upp några kg kan ta sig i röven! Är så satans trött på denna kommentar, det var för faan 12 månader sedan ;) ska ligga i hårdträning till nästa sommar så man kommer i sina gamla kläder. Sen tycker JAG att det är jobbigt att bli knubbig..

Nehe apropå fler kg på vågen så har jag ju lite chilinötter som kan smaka gott. Allt för att hålla "formen"...
Trevlig kväll!


Grrr

Idag fyller en riktigt het grabb år.. han är fruktansvärt trevlig att titta på.
Martin E-type Eriksson.. Jag säger bara grrrrrrrrrr *dreglar*





Grattis!

9 st

Ja den lille har fått sin 9:e tand och den 10:e är alldeles strax igenom. Ändå sover han hela nätterna och vaknar 8-9 :) inte helt galet det inte.
han är så söt på kvällarna helst då han kommer och gosar, lägger sig emot och ska hålla handen osv. då smälter man ju..

Själv är jag inte på topp idag. Är lite lee men samtidigt orolig. Allt gick ju inte som planerat och det verkar bli värre också så vi får se hur det slutar.

Har handlat massa roligt till kalaset här, den lille fyller ju strax 1. Phu det känns som igår jag åkte till sjukhuset och bad till gud att vi skulle få åka igenom vägarbetet utan stopp.. Meeeen det blev det inte :) å andra sidan hade vi ju inte så brått heller.. tog ju 17 timmar till när vi väl kom dit haha

Nu är det dags för kvällsgröt här, det är någon som sliter mig i benet och surar..

Hela byn gungar..

ja igår var det trängingsmatch för våra innebandygrabbar. Dom vann med 24-2.. Spänningen var oooolidlig.. eller hur! Efter matchen var det dags för brännboll och grillning med hela byn ;) vi var rätt många som var där och roligt hade vi. Blev lite dricka o väldigt god grilltallrik.
Träffade Flisan med familj. Så underbart söt hon är.

Idag har vi rensat mer i trädgården. Tog bort en häck och målade lite på stugan. Nu har jag gjort en pizza som alldeles strax är klar. Sen blir det promenad.

I morgon är det lite nervöst, men det ska genomlevas det me!

Hoppa hoppa hoppa

Igår lärde den lille sig att hoppa jämfota! INNAN han är 1 år. Ska han kunna det? ;) Han springer också men det är inte alltid han kan hålla balasen då.

Igår tvättade jag fönster och hängde upp nya gardiner. Duschade av min blommor som va en aning dammiga. Idag ska jag sätta upp nya lampor och sy gardiner. Det är rätt roligt om man gör rätt första gången.

Sen däckade vi i soffan. Utvilad idag men fasen va trist att sova så tidigt. Jag är ensam vaken nu 7:43. Gillar att den lille sover länge nu. Dåhinner man göra något innan han vaknar me :) som duscha o äta frukost.. det är lyx de!!

Nähä nu drar dagen igång

Lasagne

Det är debut för min del att göra lasagne. Det luktar väldigt gott så jag tror det går att äta men vi får se.

Igår målade jag garaget då Annso ringde o var på väg med motorcykeln. Riktigt trevligt att träffas! Tog en liten fika och snackade strunt. Donnan har blivit liten!!

Idag på morgonen damp den lille i golvet och spräckte läppen på insidan. Märkte inte det först utan pussade på honom och sen fick jag lustig smak i munnen. Blod.. urk.. Stackarn blödde massa(ser ju så ut) och jag som itne pallar det riktigt men just då tänker man inte på det. Han fick en lite större läpp men nu verkar det va nere igen.

Den lille fick provsova i ett annat rumt inatt. det gick bra så vi fortsätter så. Är rätt bra att kunna gå upp o lägga sig utan att smyyyyyyyga och inte tända. Han är rätt lättväckt tyvärr precis som sin pappa. Jag ska fixa hem lite böcker så jag kan börja läsa lite på kvällarna istället för att däcka vid tv;n.. vi får väl se hur det blir med det haha.

Nehe måste göra lite sallad till maten också..

Dagens skörd

Dagen började fint, vi åkte tidigt till jobbet för provtagning o schemaläggning.
Fastnade som vanligt hos kollegorna, är för jäkla roligt folk jag jobbar me! Den lille visade sitt bästa humör till C.P kom, då grät han.. farligt med män i helvitt ;)

Bossen hade tappat bort mitt schema för september så vi fick göra om det. Med "vi" så menar jag ju Lisen, hon är liksom bäst på allt sånt. Jag fattar inte, hon räknar åt mig och gör mitt schema. Det är inte så lätt med 75%.. ehum Mitt vanliga schema sen kommer nog bli perfekt, om allt går som det ska vill säga. Inget Cosmic än som det ser ut. Jag är inte jätteledsen...

sen skulle det ju tas prover me. Det är inte så att jag är rädd för det men det är trist att ha rullande ådror och synålstunna. det förenklar ju inte processen direkt. Men det gick på andra försöket.

Vidare till Charlotte på mammaträff. Dom hade små kattungar.. nästan dagsfärska. Vadå att man blir sugen!! Söta små gnyende pussinuttisar aahhhh :)
En av småflickorna i gruppen har lärt sig gå, hon är stencool och pratar me.. snabb liten tös. Det blev fullt ös och jättetrevligt. Jag hittade hem också :)

Hemma så drog jag igång ett projekt som jag ångrar lite.. får nog fundera om haha. Fick hem min gofotölj också.. den kommer sitta perfekt i sitt hörn och jag ska börja läsa böcker! För jag tror ju att man hinner mer när man jobbar..

nehe om man skulle ta en kopp te och krypa ner i soffan.


Jobb

Har trixat med timmar och schemaläggning o hittat en väldigt bra lösning. För oss alltså. På jobbet blir det nog ingen succé.. hoppas dom går med på det så blir det lätt och snabbt avklarat.

Har klippt gräset idag på båda tomterna. Fick lite trötthetskänsla efter det men nu till kvällen är det som vanligt bortblåst. Har mycket mer energi på kvällarna då man ska sova. Denna vecka jobbar sambon förmiddag me o vill sova tidigare.. så det är bara att ligga o glo i taket i sovrummet..  :)

hade en incident med min far och ett träd. Nu efter skrattar jag åt det men under tiden blev det lite panik haha.. går inte förklara men jag skadade min hand lite grann när jag skulle hjälpa till. Höll på att få en öppen planlösning i köket om man så säger ;)

Nu blir det lite häng framför tv;n innan det är dags att traska upp.

Har kurerat huvudvärken. Testade allt från dricka, äta mat till kyla och värme men till slut blev det superpiller! Funkar till allt tydligen.


Hjälp med tvätten

Har tvättat 3 maskiner än så länge. Vek ihop det så fint o la det i korgen så jag bara kunde gå upp och lägga in det i garderoberna. Det blev inte så. fick hjälp med tvätten så nu har jag kläder i köket, vardagsrummet och hallen. Tack gullunge!

För mycket att göra och för lite tid att göra det på

Så är det nu. Bråttom hela tiden. Måste hinna med massa innan jag börjar jobbet igen. Vet bara inte när jag ska hinna. Finns liksom inte fler dagar i månaden bara för att jag behöver det SUCK

Snart dags för jobb!!

Yes om någon vecka ska jag tillbaka till mitt älskade jobb! Tråkigt på ett sätt men underbart på ett annat. Ska dit på tisdag med antagligen. Måste diskutera schema och provtagning. Sen är det föräldraträff samtidigt men ska försöka hinna med båda.
Det har inte hänt så mycket, polisen cirkulerar i vår lilla by kanske är på tiden eller??
Har hållt på med den nya gården och slitit hårt. Tog och klippte ner en häck och började sedan på ett annat ställe. När jag kommit en bra bit berättas det för mig att det ska va kvar så vi kan flytta den.. Varför ska det alltid va så, när jag väl gör något så är det fel ;)
Den stora högen med grenar o träd är nu borta. Detta är ju naturligtvis väldigt tillfälligt då vi (om vädret tillåter) ska ut i morgon igen och fortsätta.
Päronen är på bröllop, min kusin ska gifta sig. Hoppas regnet kom efter dom va färdiga bara.

Den lille har börjat tolerera skor nu. han har traskat omkring och tränat idag. Han såg ju att Gustav som också går, hade skor på sig så han kanske gav upp nu :)
Vi var även på fotboll, det var väl inte något som man vill se igen kanske. Dom fick pisk. Den lille verkade dock gilla det. Han har ju börjat att gå efter en liten boll vi har och sparka på den.
Den lille grabben har även kommit på hur man stänger på pappas förstärkare. Han vet precis vilken knapp som gör att det börjar lysa och sen trycker han hej vilt så menyerna ändras :) Tycker vi om ju!!

 Idag pratade jag med en kompis som jag inte allt för ofta träffar längre. Han hade det lite trist just nu och jag försökte peppa honom så gott jag kunde. Aldrig kul att se någon bli ledsen. Hoppas det löser sig.

Nu är det filmtajm med sambon. Blir lite Harry Potter, hoppas jag håller mig vaken..


Avis

Ja en kompis ska börja plugga, är lite avis då jag har massa tankar om framtiden men inte ett dugg sugen på att plugga.. Sen trivs jag ju väldigt bra på jobbet så inte för den delen. Hon ska jobba samtidigt som hon pluggar och har två små hemma.. Gaaahhhhh jag hade gått upp i atomer :) Men hellre jobba än sitta hemma och uggla. Gillar inte såna som utnyttjar systemet och bara sjukskriver sig hela tiden.. Är nog yrkesskada..
Anywho..

En kompis fick en liten häromdagen, grattis säger vi. Nu väntar vi bara på den lille krabaten som ska ut den 1:e :)

Har roat mig kungligt idag, klippt häcken och grävt upp buskar, fy fasen va ont jag har i ryggen nu :) Otränad eller vad!
igår bakade jag lite kakor, måste fylla på frysen nu.

Sambon har massa planer verkar det som, är så nyfiken men får inte kolla posten eller något :) spännande.

Fick brev idag, ny tid och nya prover.. Men tack som fasen för det. Härligt att ta fler prover, jag älskar det verkligen!! Ska in o hälsa på då på jobbet när man ändå måste ;) fick välja på det eller Kalmar.. mjaaa åker nog inte till kalmar för att ta prover. Smartass..

Min soffa försvann idag, eller ja halva är borta. En långhårig kille kom och tog den. Nu får jag sitta i ärvegodset. Är dock den bästa soffan att sova i, Peder och Mia håller nog me :) Den var rätt välanvänd på den tiden jag bodde i staden.

Funderar på att gå på ljusparty, har ju lite dåligt med ljus till hösten tycker jag nog. Men tiden måste ju finnas. Är mycket i höst men det värsta börjar i september suck..

Jag är såååååå godissugen, tror jag går under. Jävla skit var kom det ifrån?? har ju inte ätit godis på månader.. Åhhh choklad, chips, jordnötsringar, nutella.... *dreglar*

Tidig morgon

eller ja.. inte så tidig men jag är mör fortfarande efter partyt i helgen. Man hänger liksom inte me längre.. är för gammal helt enkelt. får vänta till 28+ då är man ung på nytt har jag hört. :)
Nu är det väntans tider, är så nyfiken på när det dyker upp ett mess.

Idag har jag varit o klippt mig. Trevligt att bli av med slitna toppar. Handlade mitt älsklingsspray också, har glömt det dom sista gångerna.. det är apbra haha. Den lille följde med in efter då jag liksom fick hjärnsläpp o bokade tid när jag jobbar.. Han är ju rätt långhårig men undra om han är mogen för frisörbesök? Sitter ju inte still direkt haha.

Den lille har ju kommit på det där med att böja sig ner och hämta leksaker utan att sätta sig på rumpan eller dra näsan i golvet. Nu går han runt med en leksak i varje hand och sen slår han på vägarna med domsamma.. Trevligt.
Tur att vi hittade nya tapeter så vi kan byta. Hopplöst när man hittar sånt man bara vill ha, det är ju inget annat att göra än att handla. :)
 
Hade besök av svärmor idag, blev bara en kort stund men lillen va så supernöjd. Skulle pussas hela tiden. Sen vinkar han så snällt när hon gick.

Nu måste det snart va något kul på tv';n som jag kan somna till. Mannen jobbar ju sent och jag gillar inte att somna själv. Men med tv;ns hjälp går det förträffligt bra!

Jösses

Idag är man inte så sugen på mer vin.. men igår, vilken dag!
Började med lagtävlingarna, helt underbara människor som bjuder på sig själva. Satans hett och mycket dricka krävdes (vatten) uppträdandet på björkvallen va kiknande bra.

Kvällen började hos Marcus o Emmelie.Trevligt med annorlunda musik som vi kallar det ;) Rambo skrämde ju skiten ur oss.. bad ass doggie ;) Flintasteken var lika stor som vovven.
Fortsatte upp till emågårdsparken för finlir med mängder me goa människor. Blev riktigt mycket dans för mig o sambon. Myskväll helt enkelt. När man bor i en sån här liten håla måste man ju träffa lite folk så man inte blir stugsittare! ha ha ha
pratade iväg liten stund med kusinen innan hon gick upp på scen igen. Long time no see som det heter.

idag har vi sovit ut.. vaknade halv 12. Suck eller. hela dagen har gått men visst, va ju inte i säng så tidigt heller..
Nu blir det grilla och gotta oss i solen. I morgon är det vardag igen.

ont i ryggen

Jepp är för gammal:) Har idag haft föräldraträff hemma hos mig, 6 mammor och småknoddar fullt ös.
Sen klippte jag gräset och rensade lite ogräs. Hann med en liten lur i solstolen me.
Bakade brownies igår och paj idag på morgonen, har ju liksom massa blåbär haha. Så nu har man ätit så man mår illa igen. Det är bara att gilla läget.

Satt och surfade lite när det började blinka i rummet, den lille har kommit på hur man tänder och släcker lampor... kul, väldigt kul.

Har börjat med planeringen ny, åh jag med beslut det är inte min grej :)

Mia har bara några dagar kvar innan knodden tittar ut, är så nyfiken och en del avis me.. gillade känslan när man åkte hem med sin lilla familjemedlem. Men men man kanske skaffar fler så småningom.

Har fått roliga nyheter hela veckan tycker jag, gillar sånt. Mer kul åt folket.

I helgen är det party har jag hört, jag får följa me också! Roligt att träffa kompisar och bara umgås. Kul me att träffa folk man inte träffar varje dag, det piggar upp. Ombyte förnöjer som dom säger..

Det går så bra

Idag har vi plockat mer blåbär men det var faktiskt sambon o jag. Fick ihop 3 kg haha massa paj :)
tog en tallrik blåbärsmjölk o bara gottade oss. Gjorde sen en paj som också gick ner.
Har nu grillat och druckit rödvin. Spelade boll och lekte i gräset med den lille. Han visade oss att han kan nu resa sig upp själv utan stöd. Han kryper nästen inget alls längre utan bara gå gå gå.. Härligt att se. Ska ta ner gåstolen va ju rätt länge sen han kunde ha den utan att krypa ur den men tänkte vänta tills föräldraträffen. Är kanske nån liten som vill sitta där om vi är inne.

Blir mycket nästa vecka, sambon börjar jobba och man har blivit så bortskämd med att vi tar varannan morgon och varannan kväll. Härligt att vara lediga samtidigt, får se hur det blir nästa sommar.. Får besök och ska iväg på massa nästa vecka så nu får man ta i igen.. :)

11 månader

Så gammal är den lille skiten idag :) Tiden går fort..
I förrgår var vi hos Mia m familj. Fick smaska på det receptet som inte ges ut.. ska nog knäcka dig någon gång i framtiden så jag får det ;) Fruktansvärt god paj som efterrätt!!!Jättetrevligt och den lille fick leka med vovven som kanske inte va såååå impad på det jobbiga besöket.

Igår va vi hos Jonneryd m familj. Martin o Anna med Vilhelm va där me. tre godingskillar som kikade på varandra. våran på 11 mån, Vidar på 6 mån o Vilhelm på 3,5. sötisar! Massa med grillad mat och bakpotatis med olika såser toppades sedan med tårta. Istället för kubb som regnade bort blev det Så kan det låta.. Jag bara regerar så är det :) Mitt lag vann 2 ggr så det talar sitt tydliga språk haha.
Blev lite sent men fick sovmorgon idag me. Ovanligt att det händer men helt ok om det fortsätter.

Våran soffa ska hämtas i nästa vecka. perfekt då man har bjudit hem folk hit.. suck! Men men får väl ta ner den gamla ärvda mysen och sitta i.

Fint väder idag, får nog göra något utomhus.

RSS 2.0