This is life!

Denna vecka började lika bra som den kommer sluta. Allt är bara skönt och lugnt men massa folk att träffa.
I måndags när vi kom hem från öland kom sambons syster med familj, stannade bara en liten stund. Tisdagen började lilla familjen uppe vid den lilla sjön sen spelade vi äventyrsgolf och jag fick storstryk av sambon, sambons syster och hennes sambo.. Hatar att förlora!! Onsdagen började med att Lovisa, Edvin, Emrik jag och lillen åkte till lilla sjön o badade. Sen blev det in till stan med sambons syskon o kika på bilar och äta snaskmat på Solemio. hela gänget drog vidare till vanlig minigolf.. Vi blev 8 som spelade o tre små som tittade på. Jag kom 3;a! Sicken tur.. då är det lugnt ett tag till. slog ju sambon o det är det viktigaste!! Idag har vi varit på mammaträff hos Lovisa och smaskat jättefin paj. i eftermiddag drar vi till Mia o Matte för den efterlängtade träffen innan vit månad ;) Tror jag får köra haha
I morgon ska vi till familjen Jonneryd och grilla, har stött på dom några gånger i sommar helt otroligt ;) Lördag kommer nog lite kompisar hit ev. Man vet ju aldrig är flera dagar dit :)

Den lille har nu börjat gå mer än krypa. Han ställer sig upp mot nån möbel o sen traskar han omkring och kan vända och har även testat att springa men det gick inte för bra.. han vinkar för fullt och skakar på huvudet för att visa hur mamma o pappa gör ;) Farligt när dom tar efter nu haha hans första ord lär ju bli NEJ.

Våra dagar..

Vet inte om man ska skriva så mycket mer än härligt! Allt var perfekt!

Ska sammanfatta lite med mina bilder.

Vi åkte med första målet slottsruinen (där vi förlovade oss för 3 år sen) Här skulle vi som tänkt fika lite... men:

Jag är rädd för dessa djur, dom är så stoooora!
Vi åkte vidare och hittade en strand perfekt för mig :

Här blev det baguetter, vindruvor och skåla i cider. Lite solning också men det tog dåligt ;)

Vi fortsatte till Byxelkrok där det var marknad och härligt väder. Bara sol och varmt.
Tog en paus på rummet sen me, havsutsikt så klart ;)
Fortsatte med lite rundtur bl a Långe Eric, shit va högt..

Middagen blev så klart på Sjöstugan. såååå gott!!! Den ligger precis vid vattnet med ;)
Här bytte vi även ringar "igen" Alltså inga speciella bara något vi hittade som vi gillade och det är lite småkul att ha me :)
Tog en sväng på minigolfbanorna och jag slog sambon med 21 slag.. Ha ha ha Fick ta en glass på det. Sen blev det solnedgång och mys på stranden. Tog kvällens kort med sambons telefon dvs jag har dom inte :)

Dagen efter åkte vi runt på öland, hittade bl a detta fina :

Gick på grund 1926.. säger bara att historia är min grej hehehehe

Var så härligt att inte ha några måsten eller tider att passa utan bara göra det som föll oss in. allt bara klaffade och va så härligt.
När vi kom hem fick man lite pussar va blötfisken me ;)


12 år

Idag är det 12 år sedan vi kom på att man kan va mer än bästa kompisar. Rätt bra beslut såhär efteråt :)
Vi sticker till öland och hoppas på fint väder.

hej hej

Den lille lärde sig att vinka idag.. Så nu har han vinkat och vinkat och vinkat. Sen bet han mig i axeln så jag höll på att svimma.. Snällt, mycket snällt

Nu blir det blåbärspaj efter grillningen sen upp relativt tidigt och förbereda för depåstopp i morgon ;)


Blåsväder

Har varit uppe vid den lilla sjön igen. Va helt folktomt för att det blåste lite. Vi spelade fotboll och testade sandleksakerna. Äta sand va roligare än att bygga något.

Har tryckt i mig massa kantarellmackor nu så nu vill man helst bara somna en stund i solen men si det går inte. Får besök om en liten stund och då gäller det att se fräsch och samlad ut :)

I morgon drar vi, ensamna igen. Jag tror det är mycket nyttigt att spendera egen tid ihop om det nu ändå bara är 2 dagar (en natt). Att bara sitta hemma med barn kan bli slitigt. Hur som hoppas jag på fint väder :)

Har massa blåbär i kylen, ska göra paj och sen förbereda grillning ikväll. Vi hade ett litet uppehåll med grillning då det va pissväder men nu är det igång igen!

Den lille högg mig i armen idag. 8 fina gaddar intryckt i huden. Dom använder han väldigt mycket. Inte bara till att hugga mig, käkar ju smörgås till frukost nu för tiden. Äter i stort sett allt vi äter också. Han får va me lite ;)
Han går förresten mest nu. Ställer sig upp vid något och sen lallar han runt o letar efter något kul att häva ner. Det är nog inte många dagar kvar innan han reser sig utan stöd, han tränar i alla fall.

Viktig kunskap

Den lille har ju kunnat dansa en stund nu när man ber honom. Men häromdagen var det fin musik på tv;n och då började han vicka på rumpan själv. Detta håller i sig när det är "min" musik han hör, då gungar han loss. Killen har stil!!

Doppad.. ;)

Fint väder idag, varit uppe i den lilla sjön och doppat den lille. Trodde han skulle tycka det va kallt och vägra gå i men si där hade jag fel.. Det var svårt att få upp honom. Men Vidar och hans familj va ju spännande att träffa så då gick vi med på att lämna vattnet och byta kläder.






Glömde lägga in bilder från Strand hotell... ehh ja det blev inte så många som jag tänker visa offentligt ;)




Riktigt fint :) och gott så klart!


Idag leker vi

Med klossar..




Gaaaaahhh

Satan så trött jag e.. Jag orkar knappt sitta upp ;) man är inte 25 längre!

Igår stack vi till Strand hotell. Som alltid när vi kommer dit ska det regna. Är jäkla lustigt. Får ju inte tillgång till rummet förens 15:00 så vi strosade lite bland båtarna som var lika stora som vårt hus.. En stund innan after beachen hittade vi Kristoffer och satte oss ner och började drickandet ;) After beachen började fint. Meen efter en liiiten stund öste regnet ner och deras "tak" håller inte måttet längre så det sipprade in överallt.. Det började blixtra rejält så när strömmen gick för 2a gången gick vi in. Problemet blev då att deras datorer va utslagna så det va lite svårt att få rummet. Men efter en stund skulle vi skriva på en lapp och få extranycklar osv. Då dog all ström i hotellet så det var bäcksvart. Nice..
En av dom söta flickorna skulle följa med oss upp och fixa med nycklarna pga strömmen. Vi bodde tydligen längst upp.. massa jäkla trappor och sen skulle vi ut i ösregnet. höll på att halka ihjäl mig. Men men vi kom in efter en stund. Trodde vi fått fel rum för att det stod skumpa, fruktfat och rosor på vårat bord. Men min kära sambo hade fixat överraskning till mig. Det gillas!!!
Va ute o käkade på Pappa blå, satans goa baby back ribs ;)
Sen va det dags för mer dricka och lite snack på balkongen. Fick besök där med. Night beachen va suverän och det regnade inte.. WOW Sexy back va ju favoriten. Se Stereo om ni kan. dom va riktigt bra!
Dansgolven va sjukt bra och musiken va precis min o mias.. Blade va det så klart!!
Tog sen lite mer att dricka, favoriten Sex on the beach. vi satte oss ute med Erland o Kristoffer och tog det lite easy. Började känna av drickandet lite grann och när Kristoffer kom tillbaka med Tequila rose då var det nära på kört... fick ta en promenad och dansa av att lite :) Men jag lyckades behålla klänningen på så att jag inte flashade något (vad jag vet) 

Frukosten är ju så klart en höjdare. Finns inget bättre men man säger inte så mycket. Jag tog några Panodil ur lyckolådan dom har för jäkla vilken skallvärk jag hade.
Vi passade på att shoppa lite innan vi borde sitta bakom ratten.. Det som va bäst va så klart glasskaféet (ja det stavas så) Deras glass är sjukt god och dom har värsta mysiga trädgården att sitta i.
Efter några timmar vågade vi oss hemåt, nu är det dags för käk igen..

Summa av denna helg va helt klart 5 stjärnor ;)

Lovely day

Fint väder, började med promenad med grabbarna, fortsatte med blomplantering. Sen sparkade vi lite boll igen och efter det tog vi en sväng till staden. Jag fixade naglarna medans grabbarna gick o kikade lite. Träffade lilla Alfons, han har vuxit en hel del. Jossan va lika pigg som vanligt. Man ligger i lä..

Efter gick vi ner till hamnen och handlade hem färsk fisk. Så nu har jag smaskat lax och makrillen finns till kvällen. Håller på att packa nu. Går framåt men jag har som alltid beslutsångest..

En tur i källartrappan

Igår var det ju lite tvättdags och skulle ner i källaren lite fint och fort. Och fort gick det, halkade på första steget och åkte ner dom resterande 10 eller något. Vi har en så där brant och smal trappa så det gör ont riktigt ont.. När jag väl kom ner så var jag säker på att jag brytit något men det var bara lite hud som saknades vid armbågen, sambon sa att man kunde se in till det vita.. jag ville itne titta. Hur som så slog jag i ryggen, revbenen, armarna, låren och svanskotan. Det tog ett tag innan man kom upp..
Idag är jag rätt ledbruten men det går fint. Kommer va snyggt med blåmärken som matchar klänningen ;)


Tandjäkel

Lillemans tand jäklas och verkar inte tycka att det är läge att komma upp, det tycker jag! Han är inte på sitt bästa humör direkt.

Den lïlle har lockigt hår eller ja, det är lite vågigt i nacken ;), jaaa väldigt sött men både mamma o pappa hade spikrakt hår som små.. Han går en helt egen väg :)
idag började dagen fint med gutt väder och varmt. Hann plantera lite blommor och fixa med grabbarna innan molnen hopade sig. Det är ju synd o skam att det inte får va blå himmel hela dagen nån dag!

Innan molnen kom hann vi fixa den lilles pool (om det nu skulle bli varmt igen) det ända som höll han på gott humör va när fotbollen kom fram. Han kan sparka boll, om än lite vingligt.... Blir att handla bandyklubba snart :) Bandy är lite roligare att titta på än fotboll ;) bättre musik eller hur Mia?

Och snart blir det ju en liten kompis till lilleman som kommer att titta ut.. dagarna räknas ner..hoppas på samma dag vore för jäkla roligt. Vi hinner va hemma en stund tillsammans i alla fall. men sen är det jobb som är på schemat. Ska blir rätt kul men man kommer ju sakna den lille. Får skaffa fler tror jag. Även en syssling till lillen är på g... Grattis :)

Nu är det kantarellmacka och sallad som ska ätas upp.


The food

Dagens mat såg ut såhär:

Kyckling- och pastasallad med färska champinjoner och fetaost.. sen Annso-såsen till :)

Dagens skörd:


700 g orensat, 500 g rensat :(
Jaja ska snart och plocka mer!

Den lille ska vilken timme som helst få sin 8:e tand.. Man ser den och han lär ju känna den men inte igenom än. Hoppas det blir innan lördag så vi inte blir av med våra barnvakter ;)

Ikväll ska jag göda kroppen med chokladglass, finns det bättre?

Godis

Ja idag började jag dagen utan rostat bröd.. gud hjälpe mig :) Tycker nog att jag chockar kroppen.

har ett litet troll hemma som inte låter mig dammsuga själv, han ska gå och hålla mig i handen samtidigt. Detta underlättare ju inte för mycket men han är för söt.

har plockat svamp idag me.. blev 700 g och det blir gott på smörgås. Va rätt gott med mygg och sen kom regn o åska det är ju till att ha tur med vädret ;)

Idag ska jag göra en sallad till middag, får lägga till lite gott i den så man blir mätt ;) ska även testa det nya receptet som Annso gör. Den såsen/dressingen var giftig! Tack för hjälpen!!

Glömde ju

Min fina efterätt, bild blir det ingen för det ser inte gott ut på bilden ;) men grillad banan med after eight och chokladglass.. gott eller?
Toppade kvällen med bacardi watermelon och lite kortspel.

idag har vi promenerat 1 timme, sen frukost och Annso JAG HAR ÄNDRAT MIN FRUKOST
Apelsinjuice, havrefras och banan.. hmmmmmm ja O´boyen får väl R.I.P tills vidare. Men dom rostade undrar jag om jag inte fortsätter me..

Mat för sjuklingar



Det är sånt här man äter när man varit sjuk! Det återställer ordentligt.

Idag satt vi o tog det lite lugnt när det lät som någon slog igen våran ytterdörr. Va tvungen att kika men ingen där, när jag kommer tillbaka pekar sambon ut genom fönstret. han hittade vad jag hörde. Två bilar hade smällt i kyrkbacken, precis där jag blev påkörd av en blind pensionär. Denna gången va det en Volvo som blev mycket snyggare i fronten än innan men väldigt svårkörd ;) nädå men ingen blev allvarligt skadad så det var lugnt.

Ett samtal mellan mig o sambon idag:

Sambon: -Va tidigt du somnade igår.
Jag: -Nej men det gjorde jag väl inte.
Sambon: -Jo men jag somnade också tidigt
Jag: -Ja men så tidigt sov jag väl inte.
Sambon: -Nehe va tyckte du om filmen då?
Jag: -Vilken film? 

RIDÅ :)

Frisk och glad

Idag har frukosten gått ner och nu är det dags för promenad med min familj. Ahh nu är allt bra igen :)

Fil o sprit

Filen i magen och spriten på allt jag tagit i! Hade magsjuka, sambon är drabbad. PANIK!!


Usch da

Igår skulle jag druckit 2 dl vatten per timme.. gjorde inte det. Var nog dumt såhär i efterhand.

idag har jag sprungit på toa med 10-20 minuters intervall HELA dagen. Ringde till sjukvårdsrådgivningen och frågade om det kunde va kontrasten. Dom sa att det mycket väl va så att jag inte tålde den men att det även gick magsjuka av olika slag.
Nu är jag ju sån att blir jag magsjuk så blir jag matt och mår riiiiiktigt illa hela dagen men idag har jag varit pigg och inte utslagen utan bara "sjuk" innan toalettbesök. Märkligt.
Nu verkar det ha lagt sig lite. Fick rådet att hälla i mig vatten (straff för igår) och det har jag gjort. Kluckar gott i magen :)

Har haft sympatisamtal med Annso som också va lite däven. Krya på dig!

Skulle ju haft släkt här och dricka öl ikväll, ser inte så ljust ut på den fronten.

Den lille får strax upp sin 8:e tand och är inte alls på humör stackarn. Började i veckan att "prata" d v s dadadada gagaga är så mysigt men han är lite högljudd, han gapar när har tycker vi inte lyssnar så han blir nog kul att tampas med senare hehe

Annso, nästa gång ringer jag dig och får lite pepptalk jag lovar!


Kladdis

Mia: Jag hade ju aldrig testat innan men det tåldes verkar det som :)

Ja, idag va jag på sjukhuset. Fick testa lite, fick kontrast i blodet som gjorde halsen och urinblåsan varm och lungorna kalla.. Spookey. Som vanligt med min tur så strulade maskinen men inte för länge utan dom kunde koppla in mig igen ;)

Efter va vi o shoppade skor. Både jag o sambon hittade vad vi sökte. Jag tog mina precis när hon satte upp dom på hyllan så man kan ju säga att jag va snabb!
Den lille va inte så samarbetsvillig efter så lång tid i vagnen så det blev ingen glass idag men en solig dag kanske? om det kommer någon såndan?

Ikväll kommer mr Peter och hälsar på. Har bakat en kladdis och ska göra lite jordgubbsglafs till. Hoppas det äts upp, jag orkar inte smaska i allt själv.

Den lille fick upp sin 7:e tand häromdagen, nu är den 8:e på g. Är nog inte på allra bästa humöret just nu men han sover hela nätterna fortfarande så ok..

Annsophie du måste komma snart igen så vi kan klara Snake.. ;) haha

För tidigt

Åh det är så tidigt att gå upp kl 6.. vill inte. Hade lätt kunnat sova längre.. Blev en riktigt trevlig o skitkul dag igår. Annso kom kl 15 sen körde vi kultspel, smaskade godis o gav Hatte ett besök. Fick nästan i mig en pizza jag är duktig! Skrattade så jag inte fick luft. BBAJI :) Sånt sitter i efter typ 15 år men något från skolan är svårt att komma på att man lärde sig ;)
Idag blir det sjukhuset för mig, är lite sisådär nervös men det är bara att göra. Ska se om man hittar fortfarande. ehh eller ja det sjukhuset är ju inte så stort men åker nog i god tid före för säkerhets skull. Skulle dricka minst 1 l klar vätska igår. Gjorde jag det? Tappade räkningen mendet blev lite vatten så ok det är nog en liter.. eller inte..

Hatar det där att man inte får äta efter en viss tid osv.. läste lite fort på lappen och det stod att man inte fick äta efter kl 12 dagen innan. Tänkte ja men då dör jag, klarar mig inte så länge utan mat. men det stod ju undersökningsdagen.. så en timme måste jag klara mig utan mat. Tror ni jag kommer va sugen på något? Det är alltid så med saker man inte får, dom vill man ha..

Big city och grillning

Igår blev det en sväng till storstan och handla. Tycker det är något jag gör ofta nu för tiden :) Hur som var det bara jag o sambon som tog en sväng. Hann med en massa skit och till och med äta.. Hann dock inte ta nytt kort :( men å andra sidan lär jag väl inte behöva visa leg nånstans längre ehum..

Blev lite brådis hem sen då vi skulle vara hos familjen Sjöberg/Möllblad kl 17. Hann nästan ;)
Fick så god mat och sällskapet va helt underbart. Flisan tog hand om Anton, klart killen ska ha ett kex haha

Grabbarna gick en sväng med vagnarna, har det dokumenterat..

Fick ett brunt litet kuvert igår. Det går fort när dom vill, nu ska vi se om jag tål kontrast eller inte..

I eftermiddag dyker Ann-Sophie upp och vi ska spela lite kultspel!

Shopping

Jag och min darling Mia va o handlade i storstan. Hittade lite fynd och hade det gott.
Jag köpte 10 röda rosor till sambon ifall han inte skulle gilla det andra inköpet ;) men båda va väldigt omtyckta... hehe

Det åskade och regnade härligt igår, satt ute på altanen och spelade kort. Men det blev lite skönare luft i alla fall, tyckte nästan synd om dom som festade under bar himmel ;)

Idag ska jag njuta av vädret och bara ha det bra med familjen. Till kvällen kommer lite vänner..

Tanddoktorn

Ja idag kl 8:40 va det dags att laga mitt första hål. Näst längst bak me plus att hålet va mellan två tänder, alltså på kanten vilket betydde att han fick borra bort halva tanden. Vilken tur jag har! Hur som så gjorde inget ont. Hade inte ens ont av bedövningen. Den har precis släppt så man kan äta något utan att dregla ut.. låter hett eller hur?

Sen tog vi oss en sväng till Maxi o Jysk för att se om det fanns något till altanen så den inte ser så trist ut. Njaaaa blev bara en duk  och en ljuslykta. bättre lycka nästa gång.

Nu har vi städat, blir ju inte att man gör det då vädret är så fint o man har tid att leka med den lille. Så då fick man allt ta igen att ;)

Den lille fick sin första fotboll idag, va såååå lycklig. Stumpen tyckte det var på tiden ;) Köpte ett så sött bäddset med, Nalle Phu, det första med Nalle Phu som jag kommer ihåg han har fått. Märkligt om man får tro svärmor. Handlade även en liten vattenkanna, han har blivit så rädd när han får vatten på huvudet och så kan vi ju inte ha det!

nehe nu ska jag ut och förbereda kvällen. I morgon får vi se om det blir samma med lite annat folk ;)

Hell yeah

Den är färdig, den är klar, den är skitvarm med tak. Våran altan! Blev så bra så bra. blir invigning med grillkväll i morgon och som det ser ut så får vi grillbesök även lördag. Härligt folk.

Varit på promenad nu med familjen, va lite bättre med värmen nu men AC:n får gå ikväll me ;)
Idag har vi badat och bara myst, har inte haft något planerat. Det var bara idag vi inte hade det. I morgon ska jag plågas. Plågas duktigt!
Men om jag är en duktig flicka får ja kanske glass sen Ha ha ha

Lördag blir kanske en sväng till Kalmar med miss Mia, kul att handla lite. Behöver ju något snyggt till festerna i sommar ;) ehh eller inte.. Men ska ju till Strand o då får jag väl ta min klänning..

I går kväll spelade vi kort och mös. Skulle ju badat i poolen men det blev bara till magen sen gick vi upp ;)
Idag var det 27 grader i poolen så det var inte jobbigt att doppa sig där. Blev istället så att man inte ville gå upp.

Den lille sov till halv 9 idag. Det var helt underbart.. fortsätt så! :)

Nu blir det soffläge och vattenintag. Natti natt

Min härliga sambo



Han kan när han vill ;)

Bara jag vaken

den lille har börjat med att sova till halv 8-8.. inget jag klagar på :)

10 månader

Den lille blev 10 månader idag.. Kom på det då jag blev upplyst om att morfar skulle fyllt 86 :( saknar!!

Igår spenderade vi kvällen med familjen Nysten/Ährlin. Väldigt trevligt och avslappat! Helt i min smak! Fastnade dock något i halsen på mig så jag missade nästan all cheesecake.. suck men så kan det bli.

Började kvällen med Martini. Finfint fixade AnnSo detta


Isbitar i form av hjärtan me.. lyxigt ska det va!
Jättegod mat me, måste handla mer kryddor nu bara suck ;)

idag har jag varit hos doktorn igen, blev blodprov. Fick en praktikant som lyckades på första försöket. Duktigt! Jag är i vanliga fall svårstucken, tar ett par stick och lite letande innan det funkar men hon va kanon.
Lars stack in huvudet me o frågade när jag skulle börja jobba igen. Är ju rätt snart!!!
Pratade med Mia o Lisen en bra stund innan jag åkte hem och doppade mig i poolen. Tog med den lille med badutrustning me. Det gillades sisådär..

vi va hos familjen Lewandowski i eftermiddags o sambon fick ny friss ;) Anton försökte charma Mathias lite grann.. hade väl ångest sen sist haha

AC:n har gått i sovrummet nu så det är kallt o skönt, den lille somnade nyss o vi ska käka grillat på den nästan färdiga altanen..

RSS 2.0