Trist

Det är mycket som ligger på is just nu, det är typ överlev dagen och förvänta dig inte vakna i morgon.. Det är svårt att veta när man ska ge upp. Jag har aldrig varit bra på det, jag tror alltid att allt ska fixa sig om man bara väntar liiiite till. Det verkar dock inte så jämt. Viljan måste ju finnas med. Själv har jag gett upp.. Tyvärr.

Lördag!!

Idag ska jag smaska på något gott för att sedan fortsätta med min diet. Jag har tappat 5,5-6 kg och 8 cm i midjan på mindre än 2 veckor. Kan säga att jag är rätt nöjd :)

Igår var vi på isbanan och Anton är fantastiskt bra trots att det är andra gången i år han åker. Mr Ragnarsson och jag tog en paus och diskuterade livet. Han är bra trevlig! Jag ville inte åka då jag frös något så förbenat. Fredde tyckte dock att alla ska åka så han tog tag i mig och släpade mig över isen. Myyys.... eller? ;)´Hannes fick åka vagn på is och kiknade av skratt. En mysig eftermiddag men iskall.

Idag jobbar mannen och jag ska jobba hemma lite tänkte jag. Fast med två gosingar så är det svårt att inte bara mysa <3

Onsdag

Idag var det dags för utbildning, blev så att jag fick följa med dom närmst sörjade på förmiddagen med så det blev en heldag i Oskarshamn. Fick ändra lite på dieten då jag skulle äta i matsalen och det bjöds på isterband och stuvade potatis, underbart!! Träffade lite gamla arbetskamrater med, det är på utbildningar man ses liksom :) Det jag inte hade fattat var ju att jag skulle vara en att fråga då vi har jobbat med systemet ett tag. Kul att stå mitt bland alla och förklara och svara på frågor då jag egentligen hatar att vara i centrum men visst, jag har lärt mig då chefen tvingar på en sånt där skräp ;)

Vi har nytt lammkött på jobbet nu, en liten Fredrik. Jag har redan gjort bort mig för ett år framöver så det är tur han jobbar till fredag bara.. Stackars kille :)

Igår fick båda grabbarna sina sprutor. Anton jätteduktig med sprutan. Tina sa att vi har en mammapojk och en pappapojk... He he absolut! Nu ska Anton skrivas över till skolhälsovården. Jisses vart tog dom åren vägen?

På fredag är det dags för Oskarshamn igen fast då lite mer privat, åker direkt efter min låååånga arbetsdag till 12:30 ;) man blir bortskämd att jobba så lite..

Nu är jag på gång

Har sedan mina två kräkningar gått ner 4 kg och 5 cm mage.. Jag är förbryllad, lycklig och helt inne på att ta bort 5 kg till. Så nu kör vi. Börjar med ny diet i morgon, den min husläkare kör så det kan ju inte vara farligt ;)

Vakennatt

Sov inte många timmar i natt. Fredde gav upp tidigt då han jobbat över hela veckan. Jag däremot som varit hemma nästan hela veckan låg och såg klart båda Revenge och sen tvingade jag mig själv att gå upp och lägga mig. Problemet blev då att stirra i taket.. Precis när jag var på väg att somna så skriker Hannes till. Går upp men hinner bara till hallen innan han somnar om. Sen är det dags att ligga och stirra igen. Plus att jag hör ljud som jag bara måste lyssna på helspänn på. Det som är så komiskt är att när klockan väl ringer då sover man som goast.. Nästa vecka ska jag på utbildning i o.hamn. Hela onsdag eftermiddag. Nåja, miljöombyte som det heter. Utbildning om vårat telefonsystem. Ännu ett system jag är administratör för. Det börjar hopa sig. Men det är gott att ha att göra. Idag kunde jag glädja några äldre herrar och damer med att dom går gratis till farbror doktorn. Det är ju så att när man nått den fina åldern på 85 år så slipper man betala. Det blir dom inte direkt ledsna för :) Antongubben har namnsdag idag och vi har haft lite glasskalas så nu är vi nöjda med kvällen och det börjar dra sig mot sängen för honom med. Den lille sover sedan länge och jag kommer säkert joina snart :) Fick en bukett med tulpaner idag, så härligt då jag tänkte igår att jag skulle köpa det till köket som blivit lite mer vårigt nu.. Han kan läsa tankar tydligen. Nehe nöjd med dagen och i morgon är jag ensam med minstingen då mannen jobbar och Anton är på vift. Får se om nån av dom kommer hem alls?

Sanering

Då lyckades Anton få maginfluensa för första gången, urk när det händer. Så i natt "sov" han och jag på madrass i vardagsrummet. Idag har tvättmaskinen gått på högvarv och jag har skurat golv, möbler osv.. Det värsta (för mig) är att jag också spydde och då är man liksom inte så pigg när nästa spyr efter. Så när Fredde skulle gå upp och sova fick jag småpanik men det gick faktiskt bra. Jag som behövde en kickstart med viktnedgång blev tydligen bönhörd...

Tacos

Nu ska vi snaska tacos. Barnen hatar det så vi får passa på när dom sover. Mmm mumma Jobbet har varit fint, men ibland får man en chock över hur man kan bete sig som medmänniska. Som tur är så händer detta inte så ofta. Min hosta hänger kvar, inte helt outhärdligt men irriterande. Kan ju inte anstränga mig förens jag hostar. Träningen är lidande. Och magmusklerna ;) Efter tacosen ska jag äta mer av denna Detta är världens godaste glass. Älskar man choklad så älskar man denna :)

Som alltid

Ja, när jag nu kom igång med att gå till gymmet så blev jag naturligtvis sjuk. Feber och hosta. I en vecka! surt sa räven men igår blev det ett halvkasst pass då kroppen är helt slut. Lite för mycket testosteron på gymmet med ;) Tog en promenad med Mia så det var mycket bättre hehe.
På förmiddagen skulle vi ta en liten promenad hela familjen. det blev nästan en mil. Men kul att se gamla vägar osv.

2013 var ett halvtaskigt år, vi blev av med lite familjemedlemmar givetvis i cancer.. Vi har haft det tuffare i år med sjukdomar, livspussel och framtidsfunderingar. Vet inte hur 2014 ska bli men jag önskar att allt löser sig till det bästa och att alla får vara lyckliga!

Idag har dom kommit på att det ska vara studiedag, hmm efter långledigt? Nåja jag ska inte klaga, det är ju jag som är hemma! En dag till att kurera hostan och sömnlösheten. Jag har ju vant mig vid att gå upp vid 9-10 så att lägga sig tidigt är ju inte att tänka på. Men tänkte ta en promenad ikväll så kanske jag blir lite tröttare ev..

foten är fin

Fick ut något mer idag, så nu känns det fint i foten. Vet fortfarande inte vad det var för något. Håret blev fint men gick ju till gymmet nån timme efter så det var rätt ogjort att hon fick göra frisyr osv men vi snackade så mycket så vi tyckte det var ok ändå.
Mia och jag tränade, hon har koll. Det har inte jag!
Idag har jag inte tränat då jag har rethosta och hostar om jag rör mig. Bannat.. Men jag ska försöka traska iväg i morgon så jag inte blir sittande igen.
Hade fam Weidner/Jonsson här idag, mycket trevligt att sitta och snacka skit medan barnen leker.

Nyår blev lite mer hemmakväll än vi planerat. Skulle egentligen till Lägget och bada osv men någon i familjen har varit förkyld till och från sedan mitten på december och bestämde sig för att ha hög feber just den dagen. Så efter lite improvisation fick vi en bra kväll ändå. Jag somnade inte, bara en sån sak hehe.
Såg grevinnan och betjänten, det är underbart och ett måste.
Granjäveln åkte ut samma dag också, vet inte hur många kulor som strök med i år men vilden vi har i familjen slet och rev och rammade granen i full kareta så när jag var tillräckligt le av allt glitter och splitter så rev jag ner allt och skickade upp det på vinden. Livet är hårt mot dom hårda! Vill egentligen bara ta bort allt julskit nu så man kan få lite vårkänslor istället, ja menar det är ju typ vår? Men får inte för mamma ;)

Hm vi skulle tydligen se på hockey nu. Jag tog därför fram datorn men som jag ser det så är bara jag inne i huset så nåväl jag är inte svår så, jag byter kanal! Suck on it!