Helgen









Vi bestämde oss lite sådär hastigt att åka till andra sidan av Sverige. Vi badade, åt nyfångade räkor, smaskade mjukglass och grillade. Skönt att vara hemifrån :) Älskar stranden, vill flytta. Hittade drömhuset.. men det var inte havsutsikt, det var ett hus i vägen :)

Är fortfarande sur över mobilen. Men får åka till Kalmar en dag och se om den är vid liv eller ska lämnas vidare.

I morgon är det jobb igen, jag ser väl inte direkt fram emot det. Jag brukar älska mitt jobb men något har hänt, jag är inte lika sugen på att.. Ska se vad som går att göras.

Hemma

På väg till Ängelholm dör min nya mobil, halva displayen går att trycka på men tro inte att min pinkod ligger på den övre halvan. Fuck! 3 dagar utan mobil. Fatta min ångest. :) Nu har jag min gamla hederliga vapendragare som är över 3 år. Den funkar fortfarande. 100 spänn på att dom kommer säga att det har kommit in fukt i mobiljäveln. Det gör dom alltid dom asen. Men jag har inte duschat med den, jag lovar.


Som ett stjärnfall

Och så kom helgen, fy fasen va efterlängtad. Tror jag fick i ordning det jag skulle på jobbet, nästa vecka ska jag lägga schema för hyrläkarna. Huaa.. Det regnar lite.. jag hade ingen asfalt under däcken på vägen hem.

Började jobba en timme tidigare idag för att få undan lite innan alla kommer, det är så lugnt och tyst då. Det gick vägen.

Nu ska jag umgås med familjen och vila. Jag är ju såååå trött efter en vecka på jobbet ;)


Mmm

Hotell till helgen? Ska börja jobba tidigare idag tänkte jag.. Det är en del på mitt skrivbord för att vara lite snäll i mitt uttal..

Tillbaka

Ja inatt drömde jag att jag fick en stroke på jobbet, jupp jag är definitivt tillbaka från semestern... Allt kretsar kring jobbet

Dag nr 1

Halva dagen gick inte så bra, resten av dagen gick sämre.. :) Men jag överlevde och framförallt kom jag in på jobbet. Fick parkera på den nya fina parkeringen. Jag hade glömt min kod till dörren men när man väl stod där så gick det av bara farten. Men jag vet fortfarande inte vilka siffror jag har!

När jag kom hem stod maten på bordet, underbart! Vi tog en sväng till Skiren med fam Weidner/Jonsson och plaskade lite. Jag tog sen en promenad då jag var så pigg, tänkte att jag aldrig skulle somna idag. Efter 10 min promenad höll jag på att somna gående. Nu vågar jag inte lägga ner huvudet i soffan för då är det godnatt.

Igår såg vi Solsidan, de 4 första programmen. Jag skrattar åt Fredde, han är så lik min Fredde.. Mer grill åt folket.
För 14 år sedan var jag ute och festade i O-hamn. Med en vit Marwintröja.

Inatt sover vi i en upphottad säng. Sweet dreams hoppas vi på.


Åhh

Ingen förstår, hur dåligt jag mår... Låt mig sova jag orkar inte med måndagar!

Ångest

Jag har idag försökt dämpa min ångest för jobbet. Vi har spenderat pengar :) shopping lugnar ner mina nerver för stunden i alla fall. Handlade kläder till hela familjen, nya blommor till köket och så var vi på Sova-butiken, killen där tyckte nog att vi kunde handla en ny säng, det är snart dags tycker jag nog men hade inte tagit ut 30 000 just då ;) det blev ett nytt lakan som kostade typ just ett lakan.. Vi får hoppas att vi sover gott på det :)

Tog en paus på Mc D också, den lille är så galet glad i hambuuuujare. Är ett bra ställe när man har barn som gärna rör på sig och frågar vad andra äter osv. sällan någon blir irriterad där inne!

I morgon är det dags, jag bävar, jag ogillar och jag kommer inte slippa undan. Bara bita i det sura och göra första timmarna med ett leende. Sen surnar jag till, får PMS och skriker högt. Ni ska se, precis så tror jag det blir.

Manligt

Denna semester har det varit mycket bygga och renovera. Men vi hann ju med Kolmården och Ölands djurpark i år också. Den lille passerade precis under 1 m. Nästa gång är det kört ;) Var en kanondag med sol och bad. Vågade mig in till getterna också, utan att bli uppäten. Körde radiobilarna och storstilade med min körning, vi var 7 som fastnade i ett hörn. Åkte faktiskt flera karuseller också utan att dö. Bra där.
Piratbadgrejen va kul, vi klädde om, letade upp lediga platser, jag hoppade i och den lille ställer sig med vatten till knäna och säger "Har badat färdigt nu" Haha precis som om jag brydde mig. Har jag nu klätt om och pressat ner kroppen i en bikini så ska jävlar familjen bada. Så han åkte i :) Dock gick det där över och han vägrade sedan att gå upp. Det var perfekt att solen gassade som mest när vi badade, jag är ju lite känslig för kyla vågar jag påstå :) Fredde tycker jag är en sjuk människa som ligger under en filt på kvällarna mitt i sommaren. Men han brukar aldrig ha rätt :)

Idag har arbetet gått framåt hemma, vi ser ljuset så att säga.

Jag gjorde det stora jävla misstaget att kolla jobbmailen igår, massa nya mail, trots att jag skrivit att jag är på semester.. Hälften var något jag måste göra eller kunna. Bra start, väldigt bra start. Det ser inte ljust ut på 5 veckor kan jag ju avslöja. Undra om man ska testa lära sig dricka kaffe? Måste nog jobba över en del..

Ska kasta i mig lite mat nu medan den lille sover så vi hinner fortsätta ute en stund till.

Just det ja, vad menar jag med rubriken. Jo jag tycker att män/killar blir väldigt manliga när dom skruvar och spikar. Bara en iaktagelse..

Party i köket



och min älskling:


Kan aldrig vara nere när man spelar sånt här :)



Jag har blivit lite biten av Pitbull me

Några dagar kvar

Nu är det nedräkning till jag jobbar igen. Det är inte många timmar kvar. Pust.
Idag tvättade jag äntligen bort färgen på fönstren som blev när dom fixade väggen. 10 min senare ösregnade det. Det är alltid så, vilken årstid det än är, när jag tvättar fönster så regnar det alltid efter. Detta spelade dock ingen roll då högtryckstvätten drog över väggen.. Nu har jag fler fönster än innan att tvätta. Nice.

Nu är det fina bilar och grabbar på tv, jag är inte trött idag. Inte ett dugg faktiskt..

Ny kärlek

http://www.blocket.se/kalmar/Alfa_Romeo_Giulietta_1750_TBi_235_QV_30802140.htm?ca=18&w=1

Kärlek vid första ögonkastet.. Bakdelen betyder mer än man tror ;)

Biten

Blev precis biten av en spindel, helt oprovocerat. Undra om det finns giftspindlar på vår tomt?

Nja

Den filmen var väl inget att hurra för, se den inte på bio! Hyra den går bra ;)


En film till

Jag ska se Bridesmaids ikväll, lär få se den själv men men sånt e livet. Tjejfilmer är alltid uppiggande. 

Godis

Har precis sett fast and furious 5, det är bra mycket godis i den.. Paul Walker är en klass för sig ha ha. 

Hur många år?

Min arvinge slog precis sönder min spegel. Hur många år gick åt helvete där?


Bara regn hos mig

En jobbig vecka med tunga besked, dåligt med sömn och ett hårt humör. Jag är inte mig själv.

Den lille mannen har haft en bättre vecka, hans kusiner, fastrar, farbröder och farmor har varit här, han har badat, hoppat studsmatta, han har åkt traktor och fyrhjuling och igår blev det en sväng i släpkärran. Han blir också hämtad av grannen för att äta hallon, smultron och körsbär. Trivsel där :)

Igår öste vi sten och sand. Sen kom det två lass med jord. Jag öste i ett lass själv så sambon hade kvällen fri sen. Jag kände mig som en frälsare ;) Jag, klantigheten själv, klämde mig även på släpet igår. En stooor fin blodblåsa mitt på fingerspetsen. Gottit och smärtsamt. Men när jag hade öst lite jord så sprack skiten och det rann ut. Då mådde jag lite illa men värken försvann. Nästa gång jag klämmer mig, för det lääär bli fler, så ska jag ta hål på den direkt.

Idag regnar det, underbart, då slipper jag gå ut. Jag kan gå i mina mjukisbyxor utan att bry mig. Jag låter lite bitter men jag är bara trött.

Bilen, suck, biljävlen är påväg till Per as we speak.. Nu så har lampan slocknat (!) utan att vi gjort något. Jag tror ju att det beror på att den jäkeln har lyst så förbaskat länge att den dog. Vi får väl se.. Men jag letar nytt, jag tror att ombyte förnöjer och att gräset är grönare. Ja, jag tror absolut det!

Träning och promenader har lyckats få mig på bra humör, om än så tillfälligt. Borde nog utöka med dessa aktiviteter. Det gör mig gott!

Vill ha!

Ja man vill alltid ha det man inte kan få.. Drömma får man i alla fall har jag hört :)

Trött

Idag var en slitig dag, har knappt gjort något. Det är varmt och klibbigt och jag hatar att svettas utan att röra på mig :)

Lillgrabben och jag har spenderat några timmar på lekplatsen med Linda, Viggen och Elly. Hoppas han får ett bättre humör ikväll. Annars åker jag igen.. ;)

Hotad

Jag känner mig hotad. Igår öppnade jag kylskåpet och en vinflaska for rakt emot mig. Detta hände 2 ggr igår trots att jag sa till F att flytta på den. (Fick givetvis flytta på den själv, han är ju en man) Idag låg den högre upp i hyllan, rakt i huvudhöjd, och lutade så fint så att den åker ner när man öppnar. OM jag försvinner inom snar framtid, kolla för helvete efter vinflaskan!!
Nu tror jag väl inte att det riktigt är så planerat, eller?

Igår kom bilen hem från Per.. Den var så söt utan lysande lampa. Jag körde några mil sen "ding" så lös den söta lampan igen. Vill ha en ny bil av tomten!

Idag hoppas jag att jag kan baka lite, jag vill även stryka och byta sängkläder. Det är väl inte för mycket begärt för cirka 12 timmar?

Fantastisk kväll igår, solnedgång och ljuv musik.. Jag mådde väldigt bra :) Känns som jag har mer ork idag, batteripåfyllning var det kanske?

Just det ja, jag skulle ju tvätta bilen med.. Men med tanke på hur den beter sig så kan den se i stjärnorna efter schampoo och vatten. Förbli dirty ditt as!


Skogspromenad.

Då det såg ut att bli skitväder idag så tog jag med den lille mannen till skogen då pappa skulle leka med motorsågen. Det klarnade upp och blev asvarmt. Men vi hittade smultron och blåbär som gick rakt ner i magen :) Vände hemåt då vi mötte en sån äcklig orm, uuusch jag är så anti mot dessa slingriga saker. 
Grabben fick sig en tallrik med smultron och mjölk när vi kom hem, enda sättet att få in honom i huset.

Jag har en fin disk och ett råtthål till hus att städa. Grattis Stina, nu har du att göra så att säga... Blir väl klar till kvällen om jag ligger i, det är gott med semester.................!

Dagen började i alla fall fint med att en liten grabb kröp upp i knät och sa "Älssar dig". Fina ord från en fin killle :)


Tandläkaren

Idag var det dags för den årliga kontrollen. Jag var genomsvett och hade ont i magen men hon sa rätt fort att tänderna var fina och hela som vanligt. Då kunde jag andas ut. Grabbarna tog en glass på båten så länge, jag fick inte äta på en timme suck.

Vi tog en sväng till XL med.. Åhhhh säger jag bara. gå med mamma, gå med pappa, gå med mamma, gå med pappa.. vi försökte då att gå tillsammans med nehedu det var inte lönt det heller. Gav upp och lämnade dom själva. Jag inhandlade genomskinligt silikon (inte till tuttarna), när man går fram till en hylla och läser och man riktigt känner hur killen vid disken längtar efter att jag ska fråga något så är det gutt att hitta det man söker.. Dom blir så snopna.

Jag har fördärvat bilen, har lekt på skogsvägar idag :) Fantastiskt trist med en kombi.. Den är numera grå/brun, får nog fixa i ordning det lite snabbt. Hatar smutsiga bilar om dom inte är vita vill säga, då syns det inte. Saknar min vita älskling!!

Höll på att göra fronten lite kortare med, sambon hade stängt grindarna trots att jag var på väg hem. Tur jag inte va trött. Sen kan han inte köra för han har för mycket rödvin i kroppen så nu måste jag ut IGEN och flytta bilhelvetet. Nåja det går väl ganska fort..

Har inte mycket choklad kvar hemma, får ta en sväng till Ica Nära i morgon och ladda förråden, man vill ju inte bli undernärd ;)


Känns fint..



<3

Slappardag

Eller nja.. Fredde har huggt (huggit?) sten, pappa har borrat i sten, jag har rensat ogräs och klippt gräset med den lille mannen. Det tog hela förmiddagen så ja, slappardag.. Fixade poolen med efter helgens bravader :) Blöt fest så att säga. haha. Nu är det fint vatten igen för dom som vill ta sig ett dopp, frivilligt :D

I helgen har jag satt upp gardiner runt hela altanen så man får det vindstilla och nästintill myggfritt på kvällarna. Goooooott. Det var dock lite trixigt att få upp vajrarna men jag är fruktansvärt envis så jag fick det klart. Observera att jag gjorde det själv.

Nu har grabbarna sovit en stund och jag har rensat klart landen. Dom ska åka och hyra film och se över sortimentet i staden. Jag ska inte göra så mycket tror jag, ryggen dör och jag med den.

Jag tror jag dödade gräsklipparen med, hmm den la av när jag körde på något. Det brukar den inte, den brukar bara skrika lite och låtsas må dåligt. Jag tror den är skadad på riktigt. Han lät inte helt 100 efter det, fast han startade ju igen så man ska inte säga för mycket. Det blir lite smällar i den då våran andra gård inte är helt fri från rötter som sticker upp osv. Jag orkar heller inte stå och gräva upp dom så det är så här det går. Får först vika upp den andra och se om det är dags att säga "-time of death:____".

Ikväll ska vi grilla, det blir liten pippi.. Alltså kyckling. Ska ta o börja förbereda så allt är klart innan grillningen sen ska jag sätta mig med ett glas vin och glo på F när han grillar. Slänga ur mig några fina "-är det inte lite för varmt än", "ska det inte ligga lite längre på grillen", "är du säker på att du kan".. sen får jag nog löpträna.

Skulle bloggat

Har precis börjat skriva när lillgrabben kommer. "Mysa i foffan nu mamma. Vi ska myyyysa nuuuuuuu" Japp jag lyder!


Kolmården

Vi har varit iväg på en liten tripp till Kolmården. På tv, i tidningen och på nätet har det stått att det ska vara mulet just den dagen så vi var väldigt glada. Solfan sken hela dagen, jag höll på att svettas bort :) Nåja nu ska man inte klaga på vädret. Vi startade dagen med att gå in på Tropicarium, GRYMT härligt. Hajar är kalas :) Sen kan man ju diskutera ormar som simmar.. huuuuu jag tog ett par raska steg till "hitta Nemo-fiskarna" dom är betydligt finare att se på. Drakfisken är min favorit. Har en bild här:





När vi väl gick i på Kolmården var det Bamses värld först. Härligt ställe för småttingarna. Massor att göra. Jag var helt slut efter det.. Vi tog en paus med lunch, Bamses farmor hade ju gjort pannkakor till oss. :)





Det fanns även en lång stock... ;)



När dom går med sina ungar är det en fin fågel, när dom är i flock så går jag hellre in till björnarna och leker!

Den ena höjdpunkten var delfinerna:



Detta smajlet hade han hela föreställningen. Mycket omtyckt! Svetten rann dock en hel del...

Den andra höjdpunkten, bokstavligt talat var från linbanan. Jag trodde det var rätt beskedligt osv. Jag har cellskräck och den infann sig 5 min efter vi åkt iväg. Turen var 28 min. Fy faan rent ut sagt. Tog inga kort därifrån, det var jävligt högt och jag ville inte röra mig mer än nödvändigt ;) Den andra familjen som var med i vagnen tänkte samma. Mamman var höjdrädd och all rörelse som medförde gungning var förbjuden haha
Men vi åkte bredvid girafferna, fick se björnar och älgar som vilade lite. Var fler djur men jag missade lite då jag försökta tänka glada tankar haha. Den andra familjen hade tre barn, som var typ 7 -12 eller något. Fredde säger då det jag tänkte "-Det här är ju precis som Jurassic park". Ni skulle sett ögonen på barnen. Bra Fredde, bra..

Vi hade hyrt en stuga vid Sandviken, gott ställe, högt upp på berget med massa hus man ville köpa. Det blev lite mulet på kvällen så man kunde gå ut och gå utan att svettas ihjäl. Tog en sväng vid vattnet och bara njöt. Härligt med semester!

Lillgrabben var nöjd


Dagen efter tog vi en sväng förbi lillgrabbens farmor, åt underbart god mat och spelade boll. Fick med recept hem så jag får nog baka lite snart med :)



Kolmården är absolut fantastiskt när det gäller djurparker, man kunde lätt varit där 2 dagar men det får bli nästa gång.


RSS 2.0