Poolare

Nu har familjen kommit in från grillning och poolbad. Vi hoppade i alla 3. Fredde o jag hade små vattenpistoler, den lille mannen hade ett stort gevär. Det sved. Jag var utsatt, killarna mot tjejerna heter det. :) Har inte skrattat så på länge. Har dock mycket vatten i örat..

Nu ångrar jag att jag inte köpte choklad, F sa till mig men jag sa att det var lugnt. Jag hatar när han har rätt. Ska inventera köksskåpen lite så får vi se!

Same same but different

Vi har varit och badat idag, i Skiren. Den lille mannen hörde nog inte riktigt utan basonerade ut: "Jag ska bada i Skiten". Jubel!

Jag ska traska bort i värmen till Linda och återlämna draken, vi har fått beställa hem en likadan... Viggen har en sådan så då ska jag med..

Lillgrabben och jag har bakat idag, han lyssnade, han lyssnade hela tiden och ingen klagan. Jag var överlycklig så vi fortsatte med att diska ihop, även detta gick finfint. (Förutom en liten översvämning i köket). Såna här dagar känner man sig som världens bästa mamma, dvs att allt flyter på.

På stranden höll vi på att sätta saften i fel strupe. Där, in the middle of skogen, kom ett lammkött utan något som helst underhudsfett utan bara muskler, har det hänt där tidigare? Nu är ju min undran, (jag tippade på att han var 12, men sambon trodde nog mer åt 17( hur eller hur, VAD gör man för att se ut så? Jag har aldrig sett det in real life. Imponerande minst sagt. Snyggt? Nja..

Själv satt man med sina handtag/ringar/volanger och tyckte livet var lagom jobbigt. Men choklad är gott!
Lillgrabben frös inte, inte alls.. -Ska vi inte gå upp? Du fryser ju. - N.. n..nej, d..d..det gör jag i...i...inte.

Snart dags att grilla, mer grisröv åt folket!

1 a dagen

Jag kan ju inte klaga på vädret på min första semesterdag. Jag har brännt mig gott :) Älskar det, jag får ju inte ont eller tappar skinn utan det kanske kan klia lite men lägger sig till dagen efter om inte tidigare. Det är något positivt jag fått från min halvneger till far :) Lillgrabben verkar tåla solen lika bra, han blir aldrig röd bara brun. För att ingen ska bli förvirrad nu, JAG blir aldrig brun, jag klarar bara solen bra. Min pappa blir brun om han bara sätter sig 5 min på altanen i april och sen håller det till nästa april.

Jag har idag badat i isande kallt vatten, trodde benen skulle gå av men vad gör man inte för grabben Jonsson. Han sprang och snubblade på stenplattorna, jag har bara väntat på att, skrubbsår är så sliskiga. Men efter lite övertalning så fick han ett Bamseplåster som han har visat upp för pappa och berättar väldigt ofta om :) OCH jag dog inte av avsky för blodet. Klapp på axeln så att säga.

Nu står jag i köket och bloggar med ett glas vitt bredvid. Det är smaskens. Har även en sån här (se nedan) liggandes och väntar på mig. Tar kväll på det, ha det gott!




Midsommar = julafton

Har ni märkt likheten? Man äter så man håller på att spy, man dricker snaps och MÅSTE vara på fler ställen samtidigt :) Jäkla högtider. Gick på semester i torsdags (tåls att upprepa) igår var vi först hos fam Weidner/Jonsson och försökte klä en såndär stolpe. Jag är ingen erfarenhet av sånt så det var spännande. Vi skulle sedan till päronen på middag, blev go middag och två efterätter sen snaps. Mm Sedan tog vi vagnen till Weidner/Jonsson för eftermiddagen. Ett litet glatt gäng som trotsade blåsten och Linda hade fixat underbar mat som grillades av grillmästaren, mer i magen är gott. Fick faktiskt i mig några glas vin också. När dagen började hade jag rätt ok "platt" mage, när jag kom hem såg jag ut som jag va gravid i 7:e månaden (alltså för en normal kvinna, inte som jag the valross). Idag har det varit lite segt, trött. Päronen hade fått en stor lax som skulle intas och jag är inte sen på att äta fisk så halva fick vi i oss. Jag hade sedan slängt ihop -helt ärligt SLÄNGT ihop cupcakes som vi åt och sen såklart tårta. 2 kg till check..

Mina cupcakes innehåll mängder med jordgubbar, jordgubbstryffel, jordgubbsfrosting. Alla tyckte om dom utom jag, FAN. O lilleman så klart, han dissar precis allt jag tillagar.



Tackar för en jättehärlig midsommar och underbara människor. Nu denna lördagkväll, tar jag ett glas vitt..





Pappas efterrätt :)






S.E.M.E.S.T.E.R

Jaaaaaaaaa så gott det är.
Sambon hämtade mig (några timmar innan jag egentligen skulle sluta) och han hade med sig blommor. Nu har jag smaskat i mig en kebab och fått mörk choklad med havssalt. Livet leker!!! Jag är så jäkla nöjd :)

20 timmar kvar

Blir ungefär 20 timmar till att jobba innan semestern. Jag måste orka. Jag är helt slut mentalt.

I helgen fick jag leva lite som förr, rotade i garderoben efter kläder, satt och snackade skit över vinglasen och dansade hela natten. Det enda som jag saknade var lite mer sminkning innan ;) men det var roligare när Mia inte var proffs. haha.

I söndags var vi hos Linda m familj och smaskade i oss jordgubbar, jag var en trött trist människa men det är ju bra att dom inte bryr sig om hur le jag är utan står ut med mig :)

Jag borde göra massa saker idag men jag väljer att gå och lägga mig i soffan så jag orkar resten av veckan. Kul jag är va?


Samma visa varje gång

Förr när man skulle gå ut fick man riva ut hela garderoben, fick fundera på vad man hade sist och vad som förhöjda vissa drag man hade ;) Nu får man riva ut hela garderoben med MEN skillnaden är att nu gäller det vad man kommer i och hur det döljer vissa drag.. Pust. Livet är hårt..
Är i alla fall jävligt nöjd att jag kommer utanför 50-skyltarna så sent på kvällen ;)

Ledsen

Det har varit massa nytt och massa ändringar men vi hade landat och allt hade löst sig. Då blir det en ny grej, lilleman ska upp till den andra avdelningen när han kommer tillbaka från sommarledigt. Vi som måste ändra tider så han går hela dagaroch inte få extratid med pappa om dagarna, DET hade räckt som omställning. Nu måste han både börja heltid på dagis och flytta till en annan avdelning samtidigt.
Ingen förvaning direkt utan bara "ja nu ska han flytta upp" Kändes väldigt jobbigt att man inte hunnit med det man trodde man skulle hinna innan han skulle till "dom stora barnen". Stackarn är inte ens pottränad.

Det går säkert jättebra, det är inte det men jag är skitledsen att det blev så tidigt och att vi inte fick säga något om det eller förbereda tidigare. Jag känner mig som världens sämsta mamma.


Utvecklingsdag

Idag har vi haft utvecklingsdag, det är trevligt. Alla trycktes in i ett litet rum utan syre för att se hur länge vi kunde vara vakna ;) nääda vi fick faktiskt lite grupparbeten också. En middag i Timmernabben på rökeriet fick vi med. Mmm gooooott. Föreläsare på förmiddag och eftermiddag. Vi avslutade med en liten lagom pinsam grej där vi skulle berätta något om oss själva som vi inte trodde så många visste. Jisses vilka grymma människor jag jobbar me, jag är imponerad!

Söndagsångest

Då va helgen över, eller ja det är ju en dag kvar men den går ju fort.
I fredags jobbade jag till halv 5. Jättetrevligt som vanligt, men helgen blir så kort. Nästa vecka är sista veckan jag jobbar 5 dagar. Veckan efter är det 4 och sen semester. GOOOOODIS.

Bilen har återuppstått men en viss liten skadlig lampa började lysa igen. Så idag blir det åter till doktorn för testning. Är det något fel så kommer släggan fram!

Ledig

Jag ändrade mig och tog ledigt idag. Skönt när det går. Jag sov nog till 8. F gick upp med lillgrabben så jag fick sova. Välbehövligt. Vi tog en lugn förmiddag med promenad och glass. Den lille däckade en bra stund så nu är han pigg och alert. Vi har varit hos morfar och ätit jordgubbar och nu kom vi precis in från poolen. Det hettar en del ute :) Vi får se hur länge han orkar hålla igång.

I morgon ska jag jobba, jag har nog skjuts hem ialla fall hehe.

Biljävel

Måste avreagera mig lite mer. Bara för att bilen inte är hel, inte går framåt eller lever så måste jag jobba till halv 5 i morgon med. Jag skulle ha slutat senast 2. Fattar ni mitt jätte gigantiska problem? Jag ville ju vara hemma tidigare suck.. Jag jobbar nämligen långfredag med så alla dagar den här veckan blir långa. Inte riktigt vad jag ville.

12 kvar.

12 arbetsdagar till semester. Det gör inte ont.. Inte alls. Idag har vi börjat lära upp semestervikarier, då börjar det brännas. Det är då man förstår att det snart är sommar.

Var på en promenad igår med Linda, hade fel skor på mig märkte jag när jag kom hem. 1 cm i diameter stor blodblåsa på lilltån. Tror ni jag får rum med tårna i mina skor`? Nopp blir Foppatofflor. Sexigt som bara den.

Igår var vi på picknick på Singelstigen. Fick veta mer om 80-åringarna än jag ville :) Lillgrabben blåste såpbubblor och spelade boll med kusinen. Var dödens hett bara :)

I helgen har vi klippt häckarna på tomterna. Har träningsvärk i kroppen. Det är en del att göra. Fick besök av mr Bålgeting med. Kunde inget säga då sambon hade vägrat klippa mer om han visste om att dom fanns på plats.

SAAB:en lämnade ju in i stora staden. Han har nu dödsförklarats av Mr Elmgren. Fast efter nya reservdelar så kan han överleva några år till. Jag är säker på att mina skattepengar jag skulle få tillbaka sved i guds arsel så han var tvungen att hitta på något sätt att ta bort dom innan dom landat på kontot. Summa sumarum, jag vill ha en ny bil!

Har laddat hem Angry birds till mobilen, jag har fullt upp nu. Jag sitter som klistrad. Skitspel :)


Det bränner

Allt man tar bort med häcksaxen är inte buskar. En näve nässlor brännde gott igenom handskarna. Ett "tips" är att ta saften från nässlor och smörja på så slutar det svida. Mmm tror någon att jag vill ta i dom igen? Det måste finnas andra bättre idéer.

Idag har vi varit i staden och kikat på diverse roliga fordon. På parkeringen lämnade saaben in. Jupp. Ska se om det går att återuppliva den stackaren. Annar får vi se på fler fordon. :)

Grilla, pizza eller tacos ikväll? Beslutsångest? Jag? neeejdå :)

Nu tar jag en tur ut till vattenslangen, ska fylla på mer i poolen och ta en liten svalkande dusch!


Gah

Det är hett idag. Det va gutt på jobbet med ac. Det var nästan för kallt :) Vi har plaskat lite idag, grillat, ätit glass, hälsat på grannens loppis och rensat hans grönsaksland. Detta hann vi med på eftermiddagen, jag tillhörde dom 10% som jobbade.
När jag åkte till jobbet såg jag typ 1 bil. På jobbet var det tyst som i graven. Det var bara några närmst sörjande. Men dagen gick fort.

Igår var jag och mammsen i Växjö och handlade. Hela dagen. Jag var helt slut efter det. Min mamma kan springa i affärer, med betoning på springa. Hon är snabb som sautan. Vi brukar ta en sväng någon gång ibland, hon tvingar på mig saker jag själv inte skulle valt och jag gör samma med henne. Det är skitkul!

I förrgår var sambon o jag på Pirates i 3D. Mjo Mr Depp i närbild med 3D, inte så jag grät direkt. Har säkert skrivit detförr men jag har aldrig (innan Piratesfilmerna) tyckt att den mannen är så speciellt snygg. Men nu, jisses, han är het som fasen i den rollen. Kan se filmerna massa gånger för hans skull även att Orlando är med i dom första. Mumma!


RSS 2.0