GOD JUL



Önskar familjen Jonsson/Erlandsson


Kusin fick nog den bästa julklappen kan jag tro, grattis!

So this is christmas..

Hörde  Roger på rix morgonzoo berätta hunden och kattens dagbok, jag älskar den.. höll på att köra av vägen :)
Den och snöskottarens dagbok. Sjukt bra humor.
I söndags hade vi pulkaåkning i kyrkbacken, den lille älskade det men jag åkte en gång sen ville jag hem. faan va fjantig man blivit på så kort tid.
I går jobbade jag till 19, det var inte bra.. Jag va lite trött och istället för att radera ett diktat så raderade jag en hel mapp med diktat. Det var 15 diktat eller något. Bra gjort av mig. Och när klockan är så mycket så är IT-supporten hemma och myser så jag mailade dom och hoppades att det skulle ordna sig, annars hade jag fått köpa en chokladkaka till Martin och bett honom diktera om alltihopa. Men idag på morgonen var allt återställt. Äska IT-supporten ;)
Idag var d jobb till 17, lite bättre men ack va ont om tid att hinna med att skriva allt åt dom som går på ledighet i morgon. Gaahhh
Fick en julklapp av Lisen idag med, så snäll!

Den lille kan klättra ner från soffan själv nu. Mycket skönt så han inte tar huvudvägen först.. det underlättar lite grann ehum.

I morgon är det jobb men jag ska inte jobba hela dagen, det ska myyyycket till för att jag ska stanna länge. Sen är det ledigt länge.
Huvudvärken är fruktansvärd nu så nu lägger vi ner datorgloendet för idag..


Slutet på veckan

Fick ett mail idag, jag hatar detta mail. Jag kan inte förstå det, jag har försökt och det går inte. Vi var hur många som helst som försökte men neeeeee. Fick det som julläxa av Conny. Jag SKA ta me faan klara det. Det är 12 gubbar som är på en bild, sen flyttar sig två delar av bilden och då blir dom 13.. det är tamefan sjukt. (är inte allt jag har gjort idag men det tillhörde större delen av eftermiddagen)

Den lille har varit på julfest på dagis idag, även att han skulle varit ledig. Bra med massa bus med dom andra så är han trött ikväll, för ikväll är det dags.... JULGRANEN ska upp!!! Min stora kärlek!! Glädjetårar brukar det bli o sambon idiotförklarar mig varje år.

Sambon hade städat hemma, dammat, torkat lister, sorterat kläder, hängt tvätt, tvättat,´diskat och lagat mat.. vem är lycklig idag tror ni??
3 dagar kvar att jobba, sen är det juuul.

Blev så glad

Titta vad jag fick!!!


Tack Linda!

Jag skickar vidare till en rätt nybliven mamma som är värd det, Maria!

Fantastisk dag

Efter en härlig helg så följer en fantastisk måndag. Väglaget va kanske inte lika roligt i morse men man får ta det onda med det goda :) utvecklingssamtal med chefen idag, lite gutt för självförtroendet. Blir andra jobbtider nu me, YEEEEEEEYY! Härligt.. OCH det är bara 7 dagar kvar att jobba innan jul, livet leker.

Kvällen gick fortare när man hade roligt, mycket trevligt. Skönt med lite besök.

Nu ska jag plöja igenom sambons nya leksaks instruktionsbok ahhh känner redan hur jag kommer ligga i soffan och den 3 cm tjocka boken kommer landa rakt i ansiktet.. Är roligare att koppla in det än att läsa om det men det kan va bra ibland att läsa först o koppla sen, har lärt mig den hårda vägen.....

Hehe kom på att Andreas, en av läkarna som jobbade hos oss innan berättade hur han gjorde när han hade svårt att sova. Han läste FASS... detta var också (enligt honom) helt normalt. För er som inte vet vad FASS är så är det en dm-tjock bok med läkemedelsinfo Alltså inte så hett som kvällslektyr men Andreas hävdade att det var bra utbildning. Men han tillade att det var jobbigt att läsa den på rygg, näsbenet fick en smäll när man väl somnade.. Bokjäveln väger ju ton :) Han lyste upp vardagen rätt bra den grabben! Har ni frågor om biverkningar av vilket läkemedel som helst, ring honom.


Den lille har spenderat sin första natt i det nya rummet. Det gick fint förutom att babyvakten blev spattig. Blev väckt av sambon kl 01:30:

Sambon: Öhh den piper
jag: vad ska jag göra åt det?
Sambon: stäng av och på så kanske?
jag: men det stör inte
sambon: jo men stäng av den och vänta en stund
Jag: Detta händer vanligen på morgonen och det hjälper inte att stänga av o på, den kanske inte laddar?
Sambon: Det tror jag inte på
Jag: Så nu har jag stängt av och på.
...::::PIIIIIIP::::....
sambon: det hjälpte inte..
Jag: nähä!!??

När jag vaknade i morse sov sambon i soffan med babyvakten bredvid. han skulle vänta in att den laddade men däckade under tiden. Jag fick aningen ångest.. men det är bara så här: Im not nice in the middle of the night

Lillemans rum

Idag har det stökats i den lilles rum. Jag o sambon målade klart det sista igår så idag var det klart för invadering. Ska bara handla lite tavlor, möbler, hyllor och lampor men annars är det kanon.
Var ute en promenad för att ta lite kort, blev inte så mycket va inte helt på humör för att hitta det mysiga men det kommer väl.
Linda o Viggo var här en sväng för ett tag sen, vi åt chokladbollar och den lille smet iväg och proppade in så mycket han fick rum med i munnen lovade att lägga ut bild på det :

Smaskigt!

Det har varit födelsedag för sambon, va kalas helgen innan för flera. Den lille va så här fin:


Sambons födelsedag firades med tårta


Jag är insnöad på jordgubbstårta, det finns inget bättre. Men det är inte riktigt säsong för det i december så man får ta det som erbjuds :) GODIS!!

Igår gjorde jag trerättersmiddag till sambon, började med lite laxehhnånting, sen fläskfilé med svamsås och pressad potatis och sen en vanlig kladdkaka med vit choklad, grädde o bär till. Kvällen blev det vin och öl . Gick bra även att den lille va hemma och fortfarande kinkig efter sin andra spruta. Hade jag vetat hur sur han blev och hur länge det satt i hade jag nog struntat i den andra sprutan.
Hur eller hur så gjorde jag frostade äpplen och lite juldukning men servettvikningen har jag ärligt snott från Therese!


Luciafirandet blev inte av, Liten Jonsson hade ju fått sin andra spruta dagen innan och knappt sovit på natten. Sen började han inte på dagis förens halv 9 så vi struntade i det. Jag tror han överlever och får han men av detta ska jag gladeligen betala för rehabilitering....
Och jag då, jag har ju klippt av håret lite. Känns inte så dumt, kommer inte gifta mig på en bra stund ändå så va faan.. är bara att kapa :)
Ska jobba 8 dagar till sen är det julledigt. Är inte helt tokigt, MEN har sura dagar21 och 22:e. då jobbar jag till 19 resp 17 pust o stön.
I morgon har jag utvecklingssamtal med chefen, hoppas att det går bra.

Idag kom mannen hem från staden och hade köpt mig örhängen, bara sådär. Jag gillar det riktigt mycket. Och det var precis såna jag ville ha. GÖTT! Tack så mkt. Är dock väldigt nyfiken på julklapparna me :)

Avslutar detta rätt fort då jag ska förbereda käket!
Här är några bilder från idag:







Skulle ju uppdaterat

Men en liten kille bor på knapparna så jag får vänta en stund till :)

Apskit!!

Mitt nya svärisord, inte sött som socker men ändå.
Har haft lite röda ögon sen förra veckan, igår såg det så mycket bättre ut och allt va frid o fröjd. När jag vaknade idag var det tomterött! ser ut som någon har grillat mina blodkärl så dom är mörkröda. Dunderfint. När jag körde till jobbet märkte jag en sak till, synen är inte ok. Är inte helt ok att jobba tillsammans med sin husläkare, missförstå mig inte nu.. Hon är en underbar person och väldigt duktig men det är jobbigt att bli patient. Va nyss hos henne för annat och hatar att springa ofta så jag försökte undvika men till slut blir man lite irriterad när man inte ser så jag fick boka en tid. Synen på vänstra ögat va ok.. inte helt bra men tja duglig.. Höger öga.. OMG jag hade inte jämfört så mycket men när jag skulle se dom fina bokstäverna på tavlan så blev det 2 rader av varje.. jag ser alltså dubbelt med ena ögat + sämre. Men det kommer säkerligen från förkylningen så jag fick lite droppar så det försvinner fortare.. Det där är jag lite skeptisk till. Samma som penicillin till förkylningar. Vem säger att dom inte försvinner lika fort utan? Vem kan avgöra detta när man inte kan testa båda samtidigt. Är samma som Henke o jag spekulerade om i Halmstad, om du springer i regnet, blir du mindre blöt då?? eller fångar du mer droppar eftersom du rör dig fortare? detta går inte heller att ta reda på bara sådär.. Jaaa jag vet, märkliga tankar.

Och nu när jag ser dåligt igen så simsalabim så kom huvudvärken tillbaka. Ikväll blir det starka tabletter för i morgon är det jultallrik och det missar vi inte, ryktas även om godis!

Mor och far kom hem idag efter två veckor i solen. Varför ärvde jag inga pigment för?? Ser ut som en Panodil, eller vänta nu Ibumetin är fet på mitten så vi tar den istället, jämfört med mina föräldrar.
Alltid, inte bara då dom varit i solen. Det är inte rättvist..


En liten till..

Yey han har tittat ut, ett kusinbarn till :) Blev en väldigt söt lite grabb. Nu väntar vi på nummer 2..

Idag har jag gjort lussekatter och lite godis. Blev bara lite godis för jag hade inte ork så länge. Gjorde extra små lussekatter till min lilla kille. Inte för att han inte äter upp en stor om han nu fick men det är inte bra för magen;) Denna helgen va lite kaotisk. Jag lyckades ju däcka ner mig med värsta förkylningen och sen skulle sambon mfl ha kalas, jag är inte så rolig när jag är sjuk, jag tycker mest synd om mig själv hehe

I morgon där det spännande, blir det eller blir det inte. Är lite nervös. Hur eller hur så ska jag jobba me, är surt med måndagar. Tisdag blir gott med julmiddag på jobbet, faaan glömde skriva ut skyltar för det. aja det blir morgondagens problem.

Nu till en bitter och hemsk nyhet, min parfym som jag har haft sedan -94 har utgått.. hur i helvete ska jag överleva.. har andra parfymer med men dom håller liksom inte måttet. Så nu önskar jag mig en sån av tomten..
Detta är en mindre katastrof för mig, jag mår riktigt dåligt nu.. har dom finaste minnena med den doften hahahahaa Nu blir det att leta nytt, det är svårt att hitta något som passar när man haft 15 år med denna. Allt annat känns ovant och opålitligt men har inget val som det ser ut..

Nu blir det gos med vetekudden, hett värre :)


Kung Erik

Har längtat till den lille Bryan fick sjunga något från den store.. och det kom men det var inte helt som jag tänkt. Vändningen blev Iron Maiden.. Killen gör det bättren än Bruce.. sjukt ju!!! Han måste vinna, jag vill ha en skiva me dom rådjursögonen!!!!! Give me!!!

Idag blir det kalas, jag är genomförkyld, feber, känner inga lukter och helt täppt i bihålorna. Great! Ska däcka gott ikväll sen.


RSS 2.0